30 Yıllık Borsacı Yatırım Önerisi Yapıp Paranızı Altına, Borsaya, Dolara Değil Oraya Yatırın Dedi!

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz yatırım yapmak isteyenlere arsa ve tarla yatırımı tavsiyesinde bulundu. Ünlü borsacı neden arsa ve tarla yatırımı önerdi?

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen vatandaşlar son dönemlerde oldukça sıkıntılı bir süreçten geçmek zorunda kalıyorlar. Dolar kurunun 18 TL'ye gram altının ise 1.000 TL'ye çıktıktan sonra gerilemesi ve yatırımcıların bekledikleri yükselişlerin gerçekleşmemesi çok sayıda küçük yatırımcıyı ters pozisyonda bıraktı. Altın ve dolar fiyatlarındaki sıkışma ise yatırımcılara büyük bir kazanç sağlamıyor. Mevduat faizlerinden yararlanmak ise yüksek enflasyondan dolayı kazanç yerine zarar ettiriyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında vatandaşların nereye yatırım yapmaları gerektiğine dair İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz'dan çok kritik bir değerlendirme geldi.

NE ALTIN, NE DOLAR! TOPRAĞA YATIRIM YAPMA ÖNERİSİ!

30 yıllık borsacı olduğunu belirten Mert Yılmaz, "Ben 30 yıllık borsacıyım ve bu konuda büyük bir tecrübenin sahibiyim. Şu anda benim imkanım olsa altın, dolar, borsa gibi yatırım araçlarını değil toprağa yatırım yapmayı değerlendiririm. Arsa ve tarla yatırımı yapmak bugünün en kazançlı yatırım adımıdır." dedi.

30 YILLIK BORSACI ARSA VEYA TARLA YATIRIMI YAPIN DEDİ

Arsa ve tarla yatırımı önerisini detaylandıran İnfo Yatırım genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, "Söylediğim gibi bugün ben yatırım yapacak olsam gidip arsa veya tarla alırım. En iyi getirinin bu şekilde elde edilebileceğini düşünüyorum. Bakın konut satın almak, bina yaptırmak veya satın almaktan bahsetmiyorum. Genel bir emlak yatırımı önerisinde bulunmuyorum. Fiyatlara bakılırsa zaten şu anda ev satın almak mucize haline dönüştüğ. Ancak toprağa yatırım hala en önemli alternatifimiz olarak duruyor. 30 yıllık borsacı bir emlak danışmanı gibi kupon arazi önerisi yapıyor. Bunu dikkate alsınlar, bu her zaman söylenebilecek bir yatırım önerisi değildir." ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde toprağa yatırıma dair büyük bir ilgi oluştu. Özellikle pandemi dönemiyle beraber tıprağın değeri daha çok anlaşıldı. Hem arsalar hem de tarla niteliğindeki araziler büyük ilgi görmeye başladı. Türkiye'nin farklı şehirlerinde halen daha uygun fiyatlarla arsa ve tarla yatırımı yapabilmek mümkün. Bu konuda çeşitli arsa ve tarla satış alternatifleri bulunuyor. Hem bireysel hem de kamudan bu şekilde arsa ve tarla satışları yapılabiliyor.

Not: Haberimizde yer alan tüm değerlendirmeler ilgiyi kişiye ait olmakla beraber yalnızca bilgilendirme maksadıyla kullanılmıştır. Yatırım yaparken dikkate alınmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Emlak Haberleri Haberleri