331 bin TL para cezası! Fahiş kiraya 3 koldan denetim

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken ne yazık ki fırsatçılar da boş durmuyor. Bazı fırsatçı ev sahipleri ve emlakçılar kiralık ve satılık ev fiyatlarına fahiş zamlar yapıyor.

331 bin TL para cezası! Fahiş kiraya 3 koldan denetim - Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirirken hem bölgede sağlam konut kalmaması hem de sürekli olarak artçı depremler meydana gelmesi nedeni ile milyonlarca kişi başka illere göç etmeye başlamıştı. 

Deprem bölgesi olarak OHAL ilan edilen 11 ilde 13 milyondan fazla kişinin yaşadığı belirtilirken bunlardan en az 1 milyonunun yakın illere göç ettikleri açıklanmıştı. Yaşanan yoğun göç nedeni ile ne yazık ki bazı istenmeyen olaylarda yaşanmaya başlanırken özellikle de kiralık ve satılık ev fiyatlarına yapılan fahiş zamlar tepki çekmişti. 

KİRAYA FAHİŞ ZAM YAPAN FIRSATÇILARA 3 KOLDAN DENETİM BAŞLADI! 

Deprem öncesinde 3 bin TL olan kiralık evlerin fiyatlarının iki katına ulaştığı bazı şehirlerde vatandaşın tepkisi artarken Savcılık devreye girmiş ve fiyat artışı nedeni ile yapılan şikayetler soruşturulmaya başlanmıştı. Artan şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı da sahaya inerek soruşturmalara dahil oldu. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından açıklanan verilere göre göç alan şehirlerde kiralık ev fiyatlarında yüzde 45 oranında fiyat artışı yaşandığı belirlenmişti. En çok göç alan illerin başında yer alan Mersin'de kiralık ev fiyatları 7 bin liradan 14 bin liraya yükselirken Konya'da ise 5 bin liradan 10 bin liraya varan bir artış yaşanması dikkat çekmişti. Yapılan denetimlerde satılık ve kiralık ev fiyatlarına fahiş zam yaptığı belirlenen ev sahibi ve emlakçılara 33 bin lira ile 331 bin lira arasında ceza uygulanabiliyor. Adalet Bakanlığı tarafından ise bu tip eylemlere hapis cezası verilmesi için yasal bir düzenleme üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. 

Emlak Haberleri Haberleri