35 Türk Mühendis Mezun Oldu! Nükleer Santral İnşaatını Kendimiz Yapacağız

Akkuyu NGS projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken eğitim görmek için Rusya'ya giden 50 Türk mühendisten 35'i mezun olarak Türkiye'ye geri döndü. Mezun olan mühendisler A'dan Z'ye nükleer santral inşaatı yapacak düzeye geleceklerini söyledi.

Tamamlandığında Türkiye'nin ilk Nükleer Güç Santrali olacak Akkuyu NGS santralinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken eğitim almak için Rusya'ya gönderilen 50 mühendisten 35'i mezun olarak Türkiye'ye dönüş yaptı.

Yurda dönüş yapan 35 Türk mühendis Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde çalışmalara başlarken bu sene bitmeden mezun olması beklenen 43 mühendisin daha ülkeye dönüş yaptığında santralde çalışmalara başlayacağı ilan edildi.

9 BİN KİŞİ ARASINDAN SEÇİLEN 50 KİŞİ RUSYA'DA EĞİTİM ALMAYA GÖNDERİLMİŞTİ!

Milliyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre 9 bin kişi arasından başvuruda bulunan 50 Türk Mühendis eğitim görmek üzere Rusya'nın Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'ne gönderilmişti.

Gönderilen ilk 50 kişilik ekip içerisinde yer alan 35 mühendisimiz eğitimini başarı ile tamamlayarak yurda dönüş yaparken Akkuyu NGS projesinde çalışmalara başladı. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesi hizmet vermeye başladığı anda Türkiye'de bir nükleer santral doğuşu yaşanırken yurda dönüş yapan mühendisler sayesinde Türkiye zamanla A'dan Z'ye kendi nükleer enerji santralini dışarıdan destek almadan inşa edebilecek düzeye gelecek.

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS projesi Rusya ile ortak olarak hayata geçirilirken yapılan proje ile Türkiye'nin enerjide yurt dışına olan bağımlılığını azaltılması amaçlanıyor. Proje ilk duyurulunda büyük tartışmalara neden olurken bundan 6,5 sene önce ilk mühendis ekibi yurt dışına eğitime yollanmış, 1 sene Rusça hazırlık okuyan mühendisler son 5 senesinde ise alanlarında uzmanlık eğitimi alarak konu hakkında tam donanıma sahip olarak yurda geri dönüş yapmaya başlamışlardı.

Emlak Haberleri Haberleri