400 Bin Dolar Kararı Öncesi Son Alım Çılgınlığı! 150 Bin Dolar Az Ödemek İsteyen Yabancılar Vatandaşlık İçin Ev Alıyor

250 bin dolara vatandaşlık verilmesi büyük tepkilere neden olunca bu rakamın 400 bin dolara çıkartılacağı açıklanmıştı. Karar Resmi Gazete ile yayımlanmazken yabancılar için promosyon fırsatı oldu.

Son dönemde hem satılık konut fiyatları hem de kiralık evlerin fiyatlarında yaşanan rekor artış sonrasında gözler bir kere daha yabancıya konut satışı rakamlarına çevrilmişti. Vatandaşlar sosyal medyada uzun süre yabancıya konut satışına tepki göstermiş, özellikle de Türk vatandaşlığı için 250 bin dolar sınırının uygulanması tepkilere neden olmuştu.

Süreçte gelen tepkiler üzerine yapılan açıklamalarda konut fiyatlarında yabancıların payının olmadığı savunulsa da yine de gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilmesi konusunda uygulanan parasal sınırın 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkartılacağı ilan edilmişti. Açıklama gelmesine rağmen henüz kararın Resmi Gazete ile yayımlanarak kanun değişikliği yapılmaması yabancıya konut satışında reklam konusu oldu.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA VATANDAŞLIK LİMİTİ DÜZENLEMESİ PAZARLAMA TAKTİĞİ OLDU!

Kararın açıklanması ancak Resmi Gazete ile yayımlanarak henüz uygulamaya alınmaması yabancıya konut satışında şirketlerin yeni pazarlama taktiği haline geldi. Emlak şirketleri 150 bin dolar daha az ödeyerek vatandaşlık almak isteyen yabancıları harekete geçirirken, daha önce kararsız olan kişiler fazla para ödeme riski ortaya çıktığı için harekete geçti.

Aradan geçen 13 güne rağmen kanun değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için yabancıya vatandaşlık verilmesi konusunda halen 250 bin dolar sınırı uygulanırken haberin resmi kanallar tarafından yayımlanmaması da akılları karıştırdı. Bazı kişiler 13 günlük süreye rağmen kanun değişikliğinin yapılmaması nedeniyle haberin satışları arttırmak için yapılan bir taktik olabileceğini de iddia ediyorlar.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri