45.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla Ev Sahibi Olma Fırsatı! Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine'ye Ait Konutları İhaleyle Satıyor!

Türkiye'de Hazine'ye ait olan konutların vatandaşlara satılarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik satış işlemleri devam ediyor.

Türkiye'de Hazine'ye ait olan konutların vatandaşlara satılarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik satış işlemleri devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ihaleyle gerçekleştirilen satışlarla vatandaşlar uygun fiyatlarla konut sahibi olabiliyorlar. Şu anda hangi ilde Hazine'ye ait konutların satışı için ihale duyurusu yapıldı?

Türkiye'de Hazine'ye ait olan konutların ekonomiye kazandırılması bir prensip haline dönüştürülerek bir süredir uygulamaya sokuldu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hazırlıkları yapılan ve gerçekleştirilen ihaleler ile bu konutlar vatandaşlara satılıyor. Devlet bu şekilde elindeki konutları ekonomiye kazandırarak gelir elde ederken vatandaşlar da piyasanın bir miktar altında olan fiyatlarla yeni bir ev sahibi oluyorlar.



UYGUN İMKANLARLA KONUT SATIŞI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalelerde vatandaşlara uygun imkanlar sunuluyor. Hazine mülkiyetinde olan konutları satın alan vatanşlar KDV'den ve 5 yıl süresince emlak vergisinden muaf tutuluyorlar. Konut satın alırken ek masraflardan kurtulan vatandaşlar piyasaya göre çok daha az bir miktar ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar. Ayrıca vatandaşlar bu konutları satın alırken ödeme kolaylığına da kavuşabiliyorlar.



HAZİNE KONUTLARININ SATIŞINDA ÖDEME KOLAYLIĞI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün konut satışında uyguladığı sistem gereği Hazine'ye ait konutları satın alan vatandaşlar ödemelerini taksitler halinde yapabiliyorlar. İhale bedelinin yüzde 25'ini ödeyen vatandaşlar geri kalan tutarı 2 yıl içerisinde yasal faizi ile beraber taksitler halinde ödeyebiliyor. Ayrıca bazı konut satışlarında da peşin ödemelerde ek indirim imkanı veriliyor.



KONUTLARIN SATIŞ FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR



Yeni bir konut satın almak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihale ilanlarını takip eden vatandaşlar buna göre hareket ediyorlar. İhale ilanlarında konutlar için tahmini satış bedelleri de açıklanıyor. Bu bedeller üzerinden ihale gerçekleştiriliyor. Talep olmaması durumunda vatandaşlar ilanda belirtilen fiyata konutu satın alabiliyorlar. Peki şu anda Türkiye'de Milli Emlak Genel Müdürlüğü hangi şehirde kaç liradan konut satışı gerçekleştiriyor.





ANKARA'DA SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE KONUTLARI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimler tarafından Ankara'da Etimesgut, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde toplam 95 konut satışa çıkarıldı. Bu konutlar için belirlenen tahmini satış fiyatları 45.000 TL ile 310.000 TL arasında değişiyor. Bu konutlar için 21 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek.



HATAY'DA SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE KONUTLARI



Hatay'da bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan 19 adet konut ihaleyle satışa çıkarıldı. Defne ve Antakya ilçelerinde bulunan konutlar için 6 Ekim 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Konutların 18 tanesi Defne ilçesinde yer alırken 1 tanesi de Antakya ilçesinde bulunuyor. Konutlar için belirlenen tahmini satış fiyatları ise 165.000 TL ile 340.000 TL arasında değişiyor.



Öte yandan Hatay'da satışa çıkarılan bu konutlara ek olarak İskenderun ilçesinde 34 adet konut da ihaleyle vatandaşlara satılacağı duyuruldu. İskenderun ilçesinde bulunan konutlar için 16 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Bu konutlar için ise 50.000 TL ile 245.000 TL arasında değişen tahmini satış bedelleri belirlendi.



ZONGULDAK'TA SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE KONUTLARI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Zonguldak'ta bulunan 5 adet Hazine'ye ait konut satışa çıkarıldı. İhaleyle satılacak olan konutlar için 30 Eylül 2020'deihale gerçekleştirilecek. Bu konutlar için belirlenen tahmini satış fiyatları ise 210.000 TL ile 215.000 TL arasında değişiyor.



BİLECİK'TE SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE KONUTLARI



Bilecik Merkez'debulunan 6 adet Hazine'ye ait konut Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle satışa çıkarıldı. Bu konutlar için 30 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Yapılan bilgilendirmeye göre konutların tahmini satış fiyatları 140.000 TL ile 170.000 TL arasında değişiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri