49 metrekare prefabrik ev için çılgın fiyat! 55 Bin TL'ye bu evi yaptırabilirsiniz!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere çok önemli bir devlet desteği geldi. Bu devlet desteğini alan vatandaşlar 55 Bin TL'ye 49 metrekare prefabrik evi anahtar teslim şekilde yaptırabiliyorlar. İşte prefabrik ev yaptırmanın en ucuz yolu...

Prefabrik evlere gösterilen ilgi bu evlerin güncel fiyatlarını büyük bir merak konusu haline getiriyor. Esasında Türkiye'de prefabrik evleri çok ucuz bir fiyata yaptırmanın imkanı bulunuyor. Peki ucuz prefabrik ev nasıl yapılır? Kimler ucuz prefabrik ev yaptırma imkanına sahiptirler. İşte bedavaya yakın maliyetle prefabrik ev yaptırmanın yolu...

DEVLET 150 BİN TL DESTEK VERİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlara nakit yardımda bulunuyor. Bu kapsamda şartları karşılayan vatandaşlara 150 Bin TL prefabrik ev yaptırma yardımı yapılıyor. Bu yardım için hane içi kişi başı düşen aylık ortalama gelir 1.833 TL'den fazla olmamalıdır. Yaşanamayacak derecede bakımsız ve sağlıksız evleri olan vatandaşlar prefabrik ev yaptıracak bir araziye sahip olmaları durumunda bu yardımdan yararlanabiliyorlar. 

49 METREKARE PREFABRİK EVİN EN UCUZ MALİYETİ

prefabrik ev fiyatlarını araştıranlar internette bazı firmalarda indirimli fiyatlar bulabiliyorlar. Kampanya düzenleyen firmalardan birisi 49 metrekare 2+1 prefabrik ev için 205 Bin TL fiyat açıkladı. 150 Bin TL prefabrik ev yardımı alınması durumunda vatandaşlar sadece 55 Bin TL'lik bir maliyetle bu prefabrik eve sahip olabiliyorlar. Sadece 55 bin TL ödeyerek müstakil bir ev sahibi olmak özellikle fiyatların zirve yaptığı son dönemlerde çok büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Prefabrik evlerin tercih edilmelerinin bazı nedenleri bulunuyor. Bunun ilk nedeni ise düşük maliyet olarak açıklanıyor. Betonarme ev ile prefabrik ev arasında çok ciddi bir maliyet farkı bulunuyor. Bu yüksek maliyeti ödemek istemeyenler prefabrik ev yaptırarak kazançlı duruma geçiyorlar. 

Prefabrik evlerin uzun ömürlü olabilmeleri de bir başka tercih nedeni oluyor. Çok kalitesiz bir malzeme ile üretilmedikçe prefabrik evlerin dayanıklılık ömürleri betonarme evlerden çok farklı olmuyor. Düzenli bakımları yapılan prefabrik evlerin ömürleri 50 seneyi dahi aşabiliyor. 

Prefabrik ev yaptırırken model seçeneklerinin çok fazla olması da bir başka tercih gerekçesi oluyor. Betonarme evler de farklı modellerde yapılabilir ama her model için ayrı bir maliyet ortaya çıkacaktır. Prefabrik evlerde ise seçim yüzlerce model içerisinden yapılabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri