5 Büyük İlde Arsa Fiyatları Uçtu, Arsa Yatırımcısı Yüzde 50 Kazandı!

Koronavirüs salgını sonrasında vatandaş müstakil ev arayışına girerken özellikle de büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar merkezden uzak yerlerdeki arsa ve arazilere yoğun ilgi gösterdi.

Koronavirüs salgını sonrasında vatandaş müstakil ev arayışına girerken özellikle de büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar merkezden uzak yerlerdeki arsa ve arazilere yoğun ilgi gösterdi. Yaşanan yüksek talep sonrasında arsa ve arazi fiyatları rekor seviyelerde yükseldi, yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Yüksek bakım maliyetleri ve ısıtma giderleri nedeni ile geçmiş dönemlerde rağbet görmeyen bahçeli müstakil evler pandemi dönemi ile beraber yoğun bir şekilde talep görmeye başlamış, hatta çoğu kişi kendi hayalindeki evi ve hobi bahçesini yapmak için arsa ve arazi aramaya başlamıştı. Bir anda artan yoğun talep sonrasında ise arsa ve arazi fiyatlarında yükseliş yaşanmıştı.



5 BÜYÜK ŞEHRİMİZDE ARSA FİYATLARI YÜZDE 47 ARAZİ FİYATLARI İSE YÜZDE 30 YÜKSELDİ!



Türkiye'nin en büyük online gayrimenkul platformları arasında yer alan Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de bazı bölgelerde arsa fiyatları yüzde 47, arazi fiyatları ise yüzde 30 oranında yükseliş gösterdi. İmarlı arsa fiyatları en fazla İstanbul, Antalya ve Ankara olurken arazi fiyatları ise en fazla Antalya, İzmir ve Ankara illerinde artış gösterdi.



Açıklanan verilere göre imarlı arsa fiyatları son 1 senelik zaman dilimi içerisinde İstanbul'da yüzde 47 oranında, Antalya'da 37 oranında ve Ankara'da yüzde 28 oranından artış gösterdi. İstanbul'da yaşanan artışın ardından metrekare satış fiyatı İstanbul'da 996 Lira, Antalya'da 627 Lira ve Ankara'da ise 360 Lira seviysine yükseldi.



Arazi fiyatları ise Antalya'da arazi fiyaları son 1 senede yüzde 30 oranında, İzmir'de yüzde 28 oranında ve Ankara'da ise yüzde 24 oranında yükseliş gösterdi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri