5 İl İçin Acele Kamulaştırma Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Resmi Gazete'de Yayınlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan bazı taşınmazların çeşitli projelerin devam etmesi için acele kamulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla çeşitli projelerin yapımı ve bu projelerin devam edebilmesi için bazı illerde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmalarına yönelik Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda alınan acele kamulaştırma kararları kamuoyuna ilan edildi.

DEMİRYOLU PROJESİ İÇİN BURSA VE BİLECİK'TE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Resmi Gazete'de yayınlanan 5196 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Bandırma - Bursa - Yenişehir - Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin ilerleyebilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Dış kaynaklı kredi temininda aksama yaşanmaması ve taahhüt edilen süreye uyulabilmesi için bu şekilde karar verildiği belirtildi. Bu kapsamda Bursa ve Bilecik'te belirlenen proje güzergahında bulunan taşınmazların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu karar kapsamında Bursa'nın Yenişehir ilçesi ile Bilecik'in osmaneli ilçesinde çok sayıda taşınmaz acele kamulaştırma kapsamına alındı.

SİVAS'TA BAZI TAŞINMAZLAR ACELE KAMULAŞTIRILACAK

Resmi Gazete'nin 14 Şubat 2022 tarihli ve 5197 karar sayılı Cumhurbaşkanı kararına göre bir acele kamulaştırma kararı da Sivas için alındı. Yayınlanan karar gerekçesinde verilen bilgilere göre Sivas'ın Kangal ilçesinde Kalkım Balıklı Köyü Projesi'nin yapımı için belirtilen parsellerde bulunan taşınmazların Sivas İl Özel İdaresi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildiği bildirildi. Acele kamulaştırma yapılacak olan taşınmazların Kalkım Köyü sınırları içerisinde olduğu belirtildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan bir diğer acele kamulaştırma kararının Çanakkele ve Tekirdağ ile alakalı olduğu bildirildi. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nün Sütlüce - Çorlu Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması suretiyle aynı Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Emlak Haberleri Haberleri