5 ilde enkazdan delil toplama işlemleri tamamlandı

Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem 45 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

5 ilde enkazdan delil toplama işlemleri tamamlandı - Kahramanmaraş depremi nedeniyle yıkıma uğrayan 11 ilde sorumluların cezalandırılması adına enkazda delil toplama işlemleri başlamıştı. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ne yazık ki binlerce bina çökerken enkaz altında kalan 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

Kahramanmaraş depremi Cumhuriyet tarihinin en çok ölüme neden olan depremi olarak tarihe geçerken deprem felaketi sonrasında enkazlardan delil toplama çalışmaları başlamıştı. Yürütülen çalışmalar kapsamında Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de enkazdan delil toplama işlemleri tamamlandı. 

8 BİNDEN FAZLA KAROT ÖRNEĞİ ALINDI! 

Yaşanan deprem felaketi nedeni ile 11 ilde yıkılan binalar 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Depremde yıkılan binaların müteahhitleri hakkında soruşturmalar başlarken Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de enkazdan delil toplama işlemleri tamamlandı. 

Deprem felaketinin suçluları hakkında Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulurken 735'i savcı, 468'i adli tıp uzmanı olmak üzere yaklaşık 5 bin personel soruşturma kapsamında görevlendirildi. Örnek almadan enkazların kaldırma işlemlerinin yapılmadığı belirtilirken 5 ilde çalışmaların tamamlandığı söylendi.

 Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de yıkılan binalardan karot örneği alma işlemlerinin tamamlandığı, diğer illerde ise çalışmaların devam ettiği açıklandı. Yürütülen çalışmalar sonucunda yıkılan binalarda sorumluluğu olan kişilerin cezalandırılacağı ifade edildi. 

Emlak Haberleri Haberleri