50 Bin TL'si Devletten! Alana Değil Yapana Bahçeli Müstakil Ev

Devlet müstakil ev yapımlarına destek sağlayabiliyor. Peki ev yapım desteği nasıl alınır? 70.000 TL üs sınırı olan 60.000 TL, 50.000 TL olarak sağlanabilen ev yapım desteğinin kullanım detayları..

Bilindiği üzere devletin birçok kurumları sosyal devlet kapsamında çok önemli destek ödemelerine aracılık ediyorlar. İhtiyaç sahiplerine ve özel durumu olan vatandaşların mağdur olmamaları adına sağlanan bu destek ödemeleri farklı kurumlar üzerinden farklı alanlarda sağlanıyor.

Az biliniyor olsa da devletin sağladığı bu destek ödemelerinden bazıları da emlak alanında. Devlet Aile Bakanlığı'nın ilgili birimleri üzerinden ev yapım desteği ile ev tamirat desteği sağlar. Önemli olan nokta ise bu destek ödemelerinin kimler tarafından kullanılabileceği. İşte o detaylar.

DEVLET TARAFINDAN SAĞLANAN VE VATANDAŞLARCA KULLANILLABİLECEK EMLAK DESTEKLERİ

Emlak alanında sağlanan destek ödemelerinde 2 tanesi ev yapım desteği bir tanesi tadilat ve bir tanesi de ev eşyası desteğidir. Evi olan ancak ekonomik durumu kötü durumda olan ailelere devlet evin ve ailenin durumuna göre tadilat desteği sağlar. Ödemeler kişiye özel belirlenir ve 20.000 TL üst sınıra kadar ulaşabilir. İkinci destek ise ev eşyası desteğidir. Bu destek ise yangın, su baskını, sel ve benzerin afet durumlarında ailelere sağlanır.

EV YAPIMINDA DEVLET DESTEKLERİ 2022

Ev yapım destekleri ise iki aşamadan oluşuyor. Bu destek ödemelerinden faydalanabilmek için vatandaşların kendi ev arsaları olması gerek. Bakanlık tam hisseli arsa olması durumunda destek ödemesinin onaylanacağını duyurdu. Emlak alanında sağlanan iki ayrı ev yapım desteği genel olarak arsası hatta arsa üzerinde evi olan ancak geliri olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan yada aile bireyi çok olup barınma alanı kısıtlı olan ailelere sağlanır.

Amacı; Barınma desteklerinde temel amaç vatandaşların daha güzel koşullarda daha yüksek standartlarda yaşamlarını sürdürmeleridir.

20.000 TL, 30.000, 40.000 TL'lik Devlet Desteği

Ev yapımında sağlanan ilk destek 40.000 TL üst limitle sağlanır. Bu destek ödemesini almak isteyenler prefabrik ev tercih etmen zorundalar. Yukarıda yer alan durumlara uygun olan ve prefabrik ev almak isteyen ailelere 20.000 TL, 30.000 TL ve 40.000 TL prefabrik ev desteği sağlanabilir. Üst limit 40 bin TL'dir.

50.000 TL, 60.000 70.000 TL'lik Devlet Desteği

Şartların uyduğu ancak prefabrik ev yerine betonarme ev tercih edecekler için Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce 70.000 TL üst limitle destek sağlanır. Ailenin durumuna göre ödemeler 50.000 TL veya 60.000 TL'de olabilir.

Emlak Haberleri Haberleri