6 İl ve İlçe Belediyesinden Arazi, Arsa, Konut, İşyeri Satışı İhale İlanı

Gayrimenkul satışı veya kiralanması için ihale düzenleyecek olan belediye başkanlıkları yeni ilanları kamuoyu ile paylaştılar.

Gayrimenkul satışı veya kiralanması için ihale düzenleyecek olan belediye başkanlıkları yeni ilanları kamuoyu ile paylaştılar. Resmi ilan portalı ve belediyelerin resmi sitelerinden yayımlanan duyurular ile farklı türden taşınmazlar için ihale düzenleneceği duyuruldu.

Konut ve arsalar için ilan edilen ihale duyuruları genellikle satış amacıyla yayımlanıyor. Bunun dışında kalan işyeri ve tarım arazileri ise kiralanması için ihaleye çıkarılıyor. Kendisine ait gayrimenkulü olan ve bu gayrimenkul için ihale düzenleyeceğini ilan eden kurumların listesini sizlerle paylaşıyoruz.

KAMU KURUMLARININ GAYRİMENKUL İHALE İLANLARI

Çok sayıda kamu kurumun kendisine ait olan arsa, arazi, konut, işyeri, dükkan, bahçeli ev, zeytinlik, fidanlık gibi farklı türden gayrimenkul için duyuru yayımlıyorlar. Son dönemlerde daha fazla yayımlanan gayrimenkul ihale ilanlarına yeni gün itibariyle yenileri eklendi. 6 farklı şehirde yer alan kamu kurumlarınca yayımlanan ihale ilanlarında yer alan duyuruları ve satışı veya kiralanması yapılacak taşınmazların durumlarını sizlerle paylaşıyoruz.

* Uşak Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 2 daire ihaleyle satılacaktır.

* Sivas Divriği Milli Emlak Şefliğine ait 16 adet taşımazın satış ve kiralama ihalesi yapılacaktır.

* Artvin Kemalpaşa Belediyesi'ne ait 80 m² işyeri açık arttırmayla satılacaktır.

* Gaziantep Nurdağı Belediyesinden 10 yıl süreli mezbahane kiralama ihalesi yapılacaktır.

* Ankara Mamak Kutludüğün Mah.de 100 m² fırın ihaleyle kiraya verilecek.

* İzmir Bergama Belediye Başkanlığı'ndan 8 adet taşınmaz kiralama 6 adet taşınmazın satışı yapılacaktır.



KAMU GAYRİMENKULLERİNİN KİRALIK VE SATILIK İHALE İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda yer alan her kamu kurumu kiralanacak veya satışı yapılacak gayrimenkul için bir ihale şartnamesi hazırladı. İhale şartnamesinde 3 esas bilgi yer alıyor. Birincisi ihaleye çıkarılan gayrimenkulün detayları ve ihale muhammen bedel ücreti. İkincisi ihale başvuru evrakları, üçüncüsü ise ihale tarihi.

İhaleye dahil olmak isteyen vatandaşlar şartnamede yer alan ihale geçici teminat bedelini ilgili banka hesabına ödeyecekler ve makbuzu alacaklar. Daha sonra şartnamede yer alan diğer evrakları toplayacaklar. Makbuz ve başvuru evrakları ile birlikte vatandaşlar başvurularını belediye başkanlıklarının emlak müdürlüklerine yapacaklar. İhale şartnamesi de aynı şekilde belediye başkanlıklarının emlak müdürlüklerinden alınabilecek. İhaleye katılan vatandaşlar tekliflerine göre gayrimenkulü almaya yada kiralamaya hak kazanacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri