6 Şehirde Belediyeler Arsa, İşyeri ve Ofis Kiralayacaklar! Bursa, İzmir, Edirne, Kocaeli, Kahramanmaraş, Kocaeli

Kasım ayının kamu ilanları arasında belediye başkanlıklarının gayrimenkul kiralama ihale duyuruları bulunuyor.

Kasım ayının kamu ilanları arasında belediye başkanlıklarının gayrimenkul kiralama ihale duyuruları bulunuyor. 6 farklı şehir için yayımlanan yeni duyurularda belediye başkanlıkları kendilerine ait olan işyeri ve ofisleri kiralayacaklarını duyurdular. Ayrıca bazı belediyeler yine kendilerine ait olan arsaları uzun süreliğine kiraya verecekler.

Çeşitli kamu kurumları, il milli emlak müdürlükleri, kurumların alt birimleri ve belediye başkanlıkları geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda gayrimenkul satış ve kiralanması için ilanlar yayımladılar. Kasım 2020 döneminde kurumların bu ilanlarına hergün yenileri dahil oluyor.



5 ŞEHİRDE GAYRİMENKUL KİRALAMA DUYURUSU



Kamu kurumlarının gayrimenkul kiralama duyurularına son dönemlerde 6 belediye başkanlığı eklendi. Mülkiyeti kendilerine ait olan belediye gayrimenkullerini kiralayacağını ilan edilen belediye başkanlıklarının listesi ve kiralayacakları gayrimenkuller şöyle;



* Edirne Uzunköprü Belediye Başkanlığı: kendisine ait olan işyerlerini kiralayacağını duyurdu.



* Kocaeli Başiskele Belediye Başkanlığı ise yayımladığı duyuru ile 2 adet arsa kiralayacağını ilan etti.



* Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı: mülkiyeti kendisine ait olan turistik arsanın açık artırma ile satılacağını duyurdu.



* Bursa Yıldırım Belediye Başkanlığı: İhale ilanında ofis kiralanacağını bildirdi.



* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendisine ait arsaların ihale ile satılacağını duyurdu.



* Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendisine ait bir taşınmaz için ihale düzenleyeceğini ilan etti.







İHALELERE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?



İhalelere katılmak isteyen vatandaşlar öncelikle ihaleyi yayımlayan kurumdan satış ve kiralama şartnamelerini alacaklar. Bazı kurumlar şartnameleri ücretsiz temin ederken bazı kurumlar belli bir ücret karşılığında satıyorlar. Şartnamelere ulaşan istekliler daha sonra şartnamede yer alan esaslara göre başvuru yapıyorlar. Başvuruların ardından kurum tarafından ilan edilen tarih ve saatte ihaleye katılan vatandaşlar en yüksek teklifi vererek gayrimenkulü kiralıyorlar.



İlanlara ulaşmak için Resmi İlan Portalı sitesini takip edebilirsiniz.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri