60 Milyon TL Harcanan Yeni Havalimanına Tek Bir Uçak Dahi İnmedi! Açılmamasının Nedeni İse Şoke Etti!

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı uçuşlarına destek olması amacı ile inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı projesi 60 milyon liralık yatırım ile tamamlandı.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı uçuşlarına destek olması amacı ile inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı projesi 60 milyon liralık yatırım ile tamamlandı. Balıkesir Havalimanı açılışı 6 ay önce yapıldı ancak uçak seferleri henüz başlamadı. Projenin potansiyel engeline takıldığı iddiaları gündeme gelirken tartışmalar alevlendi. Detaylar haberimizde...

420 dönümlük dev bir arazi üzerine inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı projesi 60 milyon liralık yatırım bedeli ile tamamlandı.



Yaklaşık 6 ay önce açılışı yapılan dev havalimanı hakkında CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a verilen soru önergesi büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.



AÇILIŞI YAPILAN BALIKESİR MERKEZ HAVALİMANI POTANSİYELİ OLMADIĞI İÇİN ATIL DURUMDA MI KALDI?



CHP Milletvekili Şahin tarafından verilen soru önergesinde yöneltilen “Balıkesir merkezde inşa süreci tamamlanan havalimanının ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? Havalimanının uçuş takvimine alınmamasının gerekçesi nedir?” sorusuna yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, fiyat uygulamaları ve zamanları, bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir” sözleri ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.





Verilen yanıt üzerine Şahin konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirerek 60 milyon lira gibi dev bir bütçe ayrılarak yapılan yatırımın boşa gitmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Balıkesirlilerin uzun süredir bu projenin bitmesini beklediklerini iddia eden Şahin projenin tamamlanarak açılışının yapılmasına rağmen halen tek bir sefer dahi düzenlenmediğini belirterek havalimanının en kısa sürede tam kapasite ile hizmete alınmasını beklediklerini dile getirdi.



Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun eleştirilere vereceği yanıt merak konusu olurken yapılan harcamanın büyüklüğü atıl durumda kalmasının yarattığı eleştirilerin dozunu arttırdı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri