65 Yaş Üstü Kira Gelir Vergisi Beyannamesi Verme Süresi İçin Geri Sayım Başladı! Son Beyan ve Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Korana virüs salgını nedeni ile 65 yaş üstü kişilere yönelik olarak uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında hatırlanacağı üzere kira gelir vergisi beyannamesi ve son ödeme tarihi için düzenleme yapılmıştı.

Korana virüs salgını nedeni ile 65 yaş üstü kişilere yönelik olarak uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında hatırlanacağı üzere kira gelir vergisi beyannamesi ve son ödeme tarihi için düzenleme yapılmıştı. 65 yaş üstü kira gelir vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi için tanınan süre doluyor. Peki, kira gelir vergisi son ödeme ve vergi beyannamesi verme tarihi ne zaman dolacak, sona erecek? Soruların yanıtları haberimizde...

65 yaş üstü kişilerin korana virüs salgınında en riskli grup olması nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması kapsamına alınmasının ardındnan bir dizi yasal düzenleme yapılmıştı.



Bunlardan biri de 65 yaş üstü ev sahipleri için çıkarılan kira gelir vergisi beyanname verme ve son ödeme tarihi için uzatma kararı olmuştu.



65 YAŞ ÜSTÜ KİRA BEYANNAMESİ VERME SÜRESİ NE ZAMAN DOLACAK?



Hatırlanacağı üzere 21 Mart 2020 tarihinde 65 yaş ve üstü kişilere korana virüs salgını nedeni ile sokağa çıkma yasağı uygulaması başlamıştı.



Yasak kapsamında bu kişilerin mağdur olmaması adına da bir dizi önlem alınmıştı. Bu önlemler kapsamında 65 yaş üstü kira gelir vergisi için de değişiklikler yapılmıştı.



Alınan karar kapsamında kira gelir vergisi beyannamesi için son beyan tarihi 65 yaş üstü ev sahipleri için sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını takip eden 15 gün olarak belirlenmişti.





Korana virüsün mücbir sebep sayılması ile alınan bu karar kapsamında sokağa çıkma yasağının sona erdirilmesinin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bir duyuru yayımlayarak 65 yaş üstü ev sahiplerine kira gelir vergisi beyannamesi için uyarıda bulndu.



65 yaş üstü kira gelir vergisi beyannamesi son beyan tarihi 16 Haziran 2020 Salı günü mesai saatinin bitimi ile sona erecek.



65 YAŞ ÜSTÜ KİRA GELİR VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?



65 yaş üstü ev sahipleri için ilgili verginin son ödeme tarihi de aynı gün itibari ile yani 16 Haziran tarihinde sona erecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri