80 yıl ömürlü çelik ev fiyatları! 165 metrekarelik çelik ev kaç TL?

EV modelleri içerisinde yer alan çelik evlerin fiyatları merak ediliyor. Çelik evler hakkında bilgiler araştırılırken fiyatlarının ne kadar oldukları da öğrenilmek isteniyor.

Son yıllarda betonarme evler yerine farklı ev türlerine doğru bir yönelme bulunuyor. Ev yapımında klasik tarzların dışına çıkmak isteyenlerin bir alternatifleri de çelik evlerdir. Çelik malzemesi ile yapılan bu evlerin çok uzun ömürlü olması en büyük avantajı olarak görülse de bu evlere dair kapsamlı bilgiler merak ediliyor.

ÇELİK EV NEDİR?

Çelik malzemesinden üretilen evlere çelik ev denilmektedir. Bu evler hazır ev kategorisine girmektedir. Çelik evlerin taşıyıcı duvarları çelik profilden oluşturulmaktadır. Döşeme ve çatı panelleri ise uygun bir şekilde birleştirilir. Hızlı bir şekilde tamamlanabilen projeler kısa bir sürede ev sahibi olmak isteyenler için çok uygundur. Çelik evler yapılırken evin yapılacağı alanda çelik profiller birleştirilmektedir. Prefabrik evler gibi sadece fabrika ortamında üretilmezler. Dış ve iç cephe kaplamaları yapılarak prefabrik evlere göre daha sağlam ve yalıtımları yapılmış olur.

ÇELİK EVLERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Çelik evler oldukça sağlam yapılardır. Kullanılan çelik malzemesinden dolayı kullanım ömrü de oldukça uzundur. Bir betonarme ev 50-60 yıllık ömre, çok kaliteli malzeme ile üretilmiş bir prefabrik ev 40-50 yıllık ömre sahiptir. Çelik evlerin ömrü ise 70-80 yıldır. Çelik evlerin bakım maliyetleri de neredeyse sıfıra yakındır. Herhangi bir bakıma genellikle ihtiyaç duyulmaz. Ancak prefabrik evler gibi taşınmak istenirse o zaman yüksek bir maliyet ile karşılaşılabilir.

ÇELİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu da merak ediliyor. Bu evlerde kullanılan çelik malzemesinden dolayı maliyetler biraz fazla olabiliyor. Güncel fiyatlara göre 143 metrekarelik çelik ev 1 milyon 144 Bin TL'ye, 156 metrekarelik çelik ev 1 Milyon 248 Bin TL'ye, 160 metrekare çelik ev 1 Milyon 280 Bin TL'ye, 165 metrekare çelik ev 1 Milyon 320 bin TL'ye yaptırılabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri