81 ilin kiralık ev fiyatları haritası çıkartıldı kirası en pahalı ve ucuz iller 2022 listesi açıklandı!

Kiralık ev fiyatlarına gelen zamlar kiracıların belini bükmeye devam ederken Ekim ayı sonu itibari ile Türkiye'nin kiralık ev fiyatları haritası çıkartıldı. İşte kirası en pahalı ve en ucuz iller listesi ve illere göre kiralık ev fiyatları listesi!

Endeksa merakla beklenen illere göre kiralık ev fiyatları listesini açıkladı. Kiralık ev fiyatları yaşadıkları yükselişle kiracıları mağdur duruma düşerken ev kiralarının en pahalı olduğu ilimiz İstanbul olarak ilk sırada yer aldı. İstanbul'da ilçelere göre kiralık ev fiyatları incelendiğinde ise en pahalı kiralık ev fiyatı 28 bin 500 liralık kira bedeli ile Sarıyer oldu. 

İstanbul'da konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri verilerin başında yer alan amortisman fiyatlarına göre en çok değer kazanan ilçeler ise Esenler, Kağıthane, Sultangazi, Çatalca, Çekmeköy olarak ilk sıralarda yer aldı. İstanbul'da kiralık ev fiyatları yaşanan zamların ardından ortalama 10.229 liraya ulaştı. 

EV KİRALARINA NE KADAR ZAM GELDİ?

İstanbul Türkiye genelinde kiralık ev fiyatlarının en çok arttığı il olarak ilk sırada yer alırken İstanbul'u yüzde 163,43 artış yaşanan Ankara takip etti. Ankara'da ortalama ev kirası zamların ardından 5 bin 466 liraya yükselirken Sincan, Mamak, Keçiören, Çubuk ve Akyurt ev kirası en çok artan ilçeler arasında yer aldı. 

Ukrayna - Rusya savaşı sonrasında yoğun göç alan Antalya'da kiralık ev fiyatları artan taleple beraber yüzde 213,44 oranında zam görürken ortalama kira 10.219 liraya fırladı. Antalya'da en çok fiyatı değerlenen ilçeler Aksu, Muratpaşa, Gazipaşa, Kepez, Alanya olarak sıralandı. Son 2 senelik kira artış oranları dikkate alındığında ise Antalya yüzde 395 oranındaki artışla zam şampiyonu oldu. İstanbul'da ise kiraya zam oranı yüzde 319 olarak hesaplandı. 

Emlak Haberleri Haberleri