81 Şehrin Tümü için Nisan 2021 Konut Kampanyaları! Ucuz, Taksitli, İndirimli, Düşük Kredili

Nisan ayında çeşitli kurum ve kuruluşlar ile firmaları konut satış kampanyaları bulunuyor. Ev almak isteyen ve araştırma halinde olanlar için hem taksitli hem düşük maliyetli hemde indirimli fiyatlarla ev almak mümkün.

Türkiye'de konut talebi her dönem oldukça yüksek bir seviyede yer alıyor. En önemli yatırım araçlarından biri olan ve ailelerinde en önem verdikleri hedeflerden olan ev alımı için ise bahar dönemi maliyetleri yüksek. Ancak bu süreci fırsat bilen bazı kurum ve firmalar özel kampanyalarla konut satışları yapıyorlar.

Kampanyalı konut satışlarını ve vatandaşların indirimli ev alabilecekleri konut satışlarını inceledik. İllere göre nasıl kampanyalı ev alınır? İşte bilinmesi gerekenler.

81 İL GENELİ İNDİRİMLİ KONUT SATIŞLARI

Kampanyalı konut satışları yapan kurumların başında TOKİ geliyor. Bunun dışında kamu bankaları ve özel bankalar kendilerine ait konutları indirimli fiyatlar ile satışa çıkarıyorlar. Yüzde 20 oranında sağlanan indirimlerin yanında özel faiz oranları, kar payı oranları ile konut finansmanı veya konut kredisi olanağı sağlanıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan konutlar ise ihale ile satışa çıkarılıyor. Bu konutların önemli bir kısmı ilk teklif fiyatları üzerinden satıldığından fiyatlar daha uygun seviyede yer alıyor. Tüm bunların dışında icradan satılık konutlar ve konut firmalarının kampanyaları bulunuyor.



TOKİ'DEN 120 AY, 180 AY VE 240 AY VADELİ KONUT SATIŞLARI

TOKİ Başkanlığı'nın kuralı ve kurasız çok sayıda konut satışı için başvurular devam ediyor. Kurum Denizli, Çorum, Osmaniye, Kırıkkale, Balıkesir'de kurasız açık satış ile konut satışı yapıyor. Bunun dışında Adana ve Kahramanmaraş için Nisan ayı için yayımlanan duyurular var.

31 İl İçin Konut Satışı

Halen başvuru süreci devam eden bir diğer satış listesi de ihale ile konut satışı. TOKİ mart sonunda gerçekleştireceği açık artırma ile 31 şehirde 137 konut satacak.



Bu şehirler;

Aksaray, Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Van ve Zonguldak.

Konut Satışları 399 TL'den Başlayan Taksitlerle

TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlar 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Konut satışları için yüzde 10, yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 peşinat ödeme ile 120 ay, 180 ay ve 240 ay vade olanakları mevcut. Taksitli konut satışları ise 399 TL'den başlayan fiyatlarla.



BANKALARDAN YÜZDE 20 İNDİRİM FIRSATI

Bankaların kendilerine ait konutları satış listesinde. Yeni birçok duyuru yayımlayan bankalar 1+0 daireden 7+1 daireye hatta bina satışına kadar gayrimenkul satıyorlar. Banka konut satışları piyasadan daha ucuza oluyor. Bun yanında bazı bankalar özel indirimler uyguluyor.

Konut Kredisi Kampanyası ile

Bankalardan ev alacaklar için sunulan en önemli özelliklerden bir tanesi de kredi ve finansman özelliği. Kamu bankaları, özel bankalar müşterilerine 120 ay vadeli düşük faizli konut kredisi sağlıyorlar. Katılım bankaları ise konut finansamnı sunuyorlar. En düşük oran Türkiye Finans Katılım Bankası'nın banka gayrimenkul satışlarına sağladığı yüzde 0.69'luk kar payı oranıdır.

KONUT FİRMALARI

Özellikle büyükşehirlerde konut firmaları özel kampanyalarla sıfır konut satışları yapıyorlar. Sıfır konut satışlarında müşterilerine özel ödemesiz dönem imkanı sağlayan firmalar uzun vade düşük faizli kredi olanakları sunuyorlar. Konut fiyatları ise konutun bulunduğu il, ilçe daire özelliklerine göre değişir. Ancak konut firmalarında satışa çıkarılan konutlar belli bir seviyenin üzerinde yer alan fiyatlarla satışa çıkarılır.



Düşük Faiz Fırsatı

Konut firmaları tarafından yayımlanan duyuruların en önemli özellikleri düşük faiz oranları. Bunun yanında 120 aya kadar vade sağlayan firmalar 60 ay vadeli imkanlarla kredi sağlarlar. Ayrıca bazı firmalar 1 yıl bazı firmalar ise 2 yıl ödemesiz dönem imkanı sunuyorlar.

LOJMAN SATIŞ DUYURULARI

Konut satışı yapan kurumlar arasında belediye başkanlıkları, bakanlıklar, il milli emlak müdürlükleri, bakanlık birimleri gibi kurumlar bulunuyor.

Lojman satışları belli bir muhammen bedel üzerinden düzenlenen ihaleler ile satılır. Bunun anlamı ise katılımcı sayısının az olduğu durumlarla çok düşük fiyatlarla ev sahibi olunabilir. Ayrıca lojman satışlarına özel bankaların kredi kampanyaları bulunuyor. Lojman satışlarını kısa süreli aralıklarla emlak365.com olarak düzenli bir şekilde aktarıyoruz. Yeni duyurular için sitemizi takip edebilirsiniz.

Emlak Haberleri Haberleri