ABD Ekonomisi Korana Virüse Yenik Düştü, Bekleyen Konut Satışları Rekor Artış Gösterdi! Amerika'da Ev Stoku Şişiyor!

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz indirimleri ve negatif faiz oranı uygulaması da konut sektörüne çare olmadı.

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz indirimleri ve negatif faiz oranı uygulaması da konut sektörüne çare olmadı. Bekleyen konut satış rakamları tarihi bir rekora ulaşırken konut satış rakamlarında yaşanan düşüş ekonomi için bir kere daha kriz çanlarının çalmasına neden oldu. Detaylar haberimizde...

Amerikan ekonomisi pandemi krizi nedeniyle dalgalanmaya devam ediyor.



Virüsün en çok can kaybına neden olduğu ve ikinci dalga ile bir kere daha vurulan Amerikan ekonomisinde FED tarafından yapılan tüm müdahaleler yetersiz kalmış gibi görünüyor.



AMERİKA DA BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI REKOR ARTTI, KONUT SATIŞ RAKAMLARI HIZLI ÇAKILDI



Bugün açıklanan son rakamlara göre ABD'de konut stoku hızlı artışına devam ediyor. National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan son verilere göre bekleyen konut satışları Amerika'da aylık bazda yüzde 44,3 gibi rekor oranda bir artış gösterdi.



Ekonomistler tarafından söz konusu rakam açıklanmadan önce belirtilen beklenti yüzde 19,3 oranında artış yaşanmasıydı. İlk olarak 2001 senesinde tutulmaya başlanan rakamlar içerisinde ilan edilen Mayıs ayı verisi şimdiye kadar açıklanan en yüksek rakam olarak kayıtlara rekor olarak geçti.



AMERİKA'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARI YILLIK BAZDA YÜZDE 10,4 ORANINDA DÜŞTÜ



Bir yandan seçimler nedeni ile tansiyonun yükseldiği Amerika'da ekonomide yaşanan çalkantı devam ediyor.



Korana virüs salgınının alınan tüm önlemlere rağmen büyük kayıplara neden olduğu Amerika'da konut satış rakamları Mart ayında yüzde 20,8 oranında, Nisan ayında ise yüzde 21,8 oranında azalmıştı.



Satışlar yıllık bazda yüzde 10,4 oranında erime yaşadı. Amerikan ekonomisinin pandemi sonrası hızlı toparlanma yaşaması beklenirken konut satışlarına da bu olumlu verilerinin Temmuz ayı ile beraber yansıyacağı belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri