ABD Konut Başlangıçları ve İnşaat İzinleri Rakamları Mayıs 2020 Verileri Açıklandı!

Corana virüs salgınının büyük hasar verdiği ve en fazla can kaybı yaşayan ülkeler arasında yer alan Amerika'da Nisan ayında konut satış rakamları dibe vurmuş ve büyük bir ekonomik kriz mi geliyor sorularını akıllara getirmişti.

Corana virüs salgınının büyük hasar verdiği ve en fazla can kaybı yaşayan ülkeler arasında yer alan Amerika'da Nisan ayında konut satış rakamları dibe vurmuş ve büyük bir ekonomik kriz mi geliyor sorularını akıllara getirmişti. Merakla beklenen Mayıs ayı verileri açıklandı. Detaylar haberimizde...

Amerikan ekonomisi korona virüs salgını ile büyük bir yara almış, can kayıplarının artması ile ekonomide yavaşlama büyük bir yükü de beraberinde getirmişti.



NEGATİF FAİZ UYGULAMASI İLE KONUT SATIŞLARI SINIRLI DA OLSA TOPARLANMA GÖSTERDİ



Amerika'da konut başlangıçları rakamları Mayıs 2020 raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Nisan ayında son derece sert bir düşüş yayaşan konut başlangıçları Mayıs ayında sınırlı kalmasına rağmen yine de nispi bir toparlanma yaşadı.



Mayıs ayında söz konusu rakamlar yüzde 4,3 oranında artış gösterdi ve 970 bin bandını aşarak 974 bin seviyesini gördü. Ancak söz konusu artış beklentinin son derece altında kalması ile büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.



Çünkü ekonomistler tarafından açıklanan büyüme beklentisi yüzde 23,5 olarak duyurulmuştu. Özellikle de FED tarafından başlatılan negatif faiz uygulaması ve verilen teşvikler ile konut başlangıçlarında iyiye işaret eden bir iyimserlikle yükseliş yaşanağı bekleniyordu.



Amerikan ekonomisinin yeniden açılması ile beraber inşaat izinleri rakamında da bir yükseliş meydana geldi. Nisan ayında yüzde 21,4 oranında düşüş gösteren rakam Mayıs ayında yüzde 14,4 oranında arttı ve 1,22 milyon sınırına ulaştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri