ABD'de Bekleyen Konut Satışları Rakamları Açıklandı! ABD Emlak Sektöründe Son Görünüm Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen konut satışları Haziran 2020'de bir önce aya göre yüzde 16,6 oranında arttı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen konut satışları Haziran 2020'de bir önce aya göre yüzde 16,6 oranında arttı. Açıklanan rakam piyasa beklentilerinin üzerinde çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen konut satışları rakamları açıklandı. Haziran 2020 dönemine ait olan rakamlar piyasa beklentilerinin üzerinde çıktı.



BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI HAZİRAN 2020'DE ARTTI



Haziran 2020'de ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs 2020 rakamlarına göre yüzde 16,6 oranında artış gösterdi. Piyasa beklentileri ise bu oranın yüzde 15'te kalması şeklindeydi.



YILLIK BAZDA RAKAMLAR BELLİ OLDU



ABD'de bekleyen konut satışları rakamlarının Haziran 2020'de yıllık bazda yüzde 12,7 artış göstermesi de piyasalarda büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Bu rakamlar için de piyasa beklentisi yüzde 2,2 şeklindeydi.



ABD EMLAK SEKTÖRÜNDE ENDİŞE KISA SÜREDE DAĞILDI



Mayıs 2020'de yıllık bazda bekleyen konut satışları ABD'de yüzde 10,4 düşmüştü. Bu düşüşün ardından emlak sektöründe meydana gelen endişeli hava çok kısa sürede dağıldı. Haziran 2020 rakamları ABD'de emlak sektörüne büyük bir moral oldu.



ABD'de gayrimenkul yatırımına yönelik talebin artış göstermesi ekonomik toparlanmaya işaret etse de yatırımcıların dolar endeksinde meydana gelen düşüşün ardından dolarda kalmak yerine gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ettikleri ifade edildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri