ABD'de Emlak Sektörü Toparlanıyor! Bekleyen Konut Satışları Temmuz 2020 Rakamları Piyasa Beklentilerinin Üzerinde Çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen konut satışları ile alakalı olarak Temmuz 2020 rakamları açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen konut satışları ile alakalı olarak Temmuz 2020 rakamları açıklandı. Verilen bilgiye göre ABD'de bekleyen konut satışları Temmuz ayında yüzde59 artış gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri emlak sektörü ile alakalı toparlanma verileri hız kazandı. Konut satışlarının tüm türlerinde piyasa beklentisinin üzerinde artış gerçekleşirken yaklaşık 200 alt sektörü etkileyen bu veriler ekonominin toparlanması için önemli dayanak olacağı belirtildi.



BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI PİYASA BEKLENTİLERİNİN ÜZERİNDE ÇIKTI



ABD'de Temmuz 2020'de bekleyen konut satışları ile alakalı rakamlar kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklanan rakamlara göre Temmuz ayında bekleyen konut satışları yüzde 5,9 oranında artış gösterdi. Haziran ayı rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkması ve buna rağmen Temmuz ayında artış göstermesi emlak sektörünün ABD'de sorunlarını geride bıraktığı şeklinde yorumlandı.



Piyasaların ABD'de bekleyen konut satışlarına yönelik Temmuz 2020'deki artış beklentisi daha önce yüzde 2 olarak açıklanmıştı. Piyasa beklentilerinin neredeyse 3 katı artış gösteren bekleyen konut satışlarının Ağustos ayında da artış şeklinde sürmesi tahmin ediliyor.



RAKAMLAR GEÇEN YILIN ÇOK ÜZERİNDE GELDİ



ABD'de Temmuz 2020 bekleyen konut satışlarının bir önceki yılın aynı döneminde karşılaştırılmasında da pozitif bir görüntü ortaya çıktı. Buna göre bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,4 artış gösteren bekleyen konut satışları Haziran 2020'de de yüzde 11,8 artmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri