ABD'de Konut Başlangıç Rakamları Emlak Piyasasına Endişe Vermeye Başladı!

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin toparlanma hareketinin geldiği nokta bazı sekörel rakamlarla ölçülmeye devam ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin toparlanma hareketinin geldiği nokta bazı sekörel rakamlarla ölçülmeye devam ediliyor. Özellikle emlak sektörünün yaklaşık 250 sektörü etkilemesi nedeniyle oldukça önemli görülüyor. ABD'de konut başlangıçlarının son rakamlarının beklenenden kötü çıkması piyasalarda paniğe neden oldu.

ABD ekonomisi koronavirüs sürecinde ciddi anlamda sarsıntı yaşadı. Dünyanın ekonomik açıdan en çok etkilenen ülkesi olan ABD'de FED önderliğinde toparlanma hareketi devam ediyor. Bu hareketin bugünae kadar olumlu sonuç vermesi takdirle karşılanırken ABD'de konut başlangıçları olumsuz verilerle toparlanma hedefine darbe vurdu.



KONUT BAŞLANGIÇLARINDA GERİLEME DÖNEMİ



ABD'de konut başlangıçları Ağustos 2020'de yüzde 5,1 oranında düştü. Bu rakam piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde çıktı. Piyasalarda yüzde 0,6 oranında bir düşüş bekleniyordu. Ancak çok yüksek oranda gerçekleşen düşük gelecek aylarda ABD emlak sektöründe bir daralma yaşanabileceği şeklinde değerlendirildi.



Yeni konut projelerine başlangıçları ifade eden rakamlar ABD emlak sektöründe ayrıca yeni tartışmaları alevlendirdi. Ağustos 2020'de 1.416.000'e inen yeni konut başlangıçları stok konutların fazlalığına bağlandı. Stokları eritmek için FED'in yeni önlemleri devreye sokmasının kaçınılmaz tedbir olduğu ifade edildi.



İNŞAAT İZİNLERİ DÜŞMEYE BAŞLADI



ABD'de inşaat izinleri de piyasa beklentilerinin aksi yönünde çıktı. Ağustos 2020 rakamlarına göre inşaat izinleri ABD genelinde yüzde 0,9 düşerek 1470.000'e geriledi. Piyasalar bu rakamın yüzde 2 artmasını ve 1.512.000'e yükselmesini bekliyordu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri