Acele Kamulaştırma, Arazi Toplulaştırma, Kesin Korunacak Hassas Alan İlanı Kararları Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı. Acele kamulaştırma, arazi toplulaştırma ve kesin korunacak alan ilanı kararları duyuruldu.

7 Nisan 2022 Perşembe tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı kararları yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararlar içerisinde acele kamulaştırma, arazi toplulaştırma ve kesin korunacak hassas alan ilanı kararları da yer aldı. Bu kararlarla beraber farklı şehirlerde bulunan bazı taşınmazlar hakkında yeni uygulamalar yapılacak.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI!

5396 sayılı karar ile Bursa ili hakkında acele kamulaştırma kararı verildi. Buna göre Bursa’nın Yıldırım ilçesinde doğal gaz boru hattının yapımı için belirtilen taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. İlgili taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmesi üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilendirildi.

5397 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Bartın’da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına hükmedildi. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bartın OSB – BRŞ Enerji İletim hattı Projesi kapsamında belirtilen taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması yoluyla acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KARARLARI!

5398 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kars’ın Akyaka ilçesinde toplam 16 köyde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi. Ayrıca 5399 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yine Kars’ın Arpaçay ve Susuz ilçelerinde toplam 22 köyde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLANI KARARI!

5400 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesinde bulunan Ihlara Vadisi ve Çevresi Doğal Sit Alanının koruma statüsü yeniden değerlendirildi. Buna göre kararda açıklanan sınırlar içerisinde kalan alanların kesin korunacak hassas alan olarak tesil ve ilan edilmesine karar verildi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri