Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de! Farklı İllerde Bu Projeler İçin Taşınmazlar Kamulaştırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Hangi illerde, hangi projeler için acele kamulaştırma kararları alındı?

Türkiye'nin farklı illerinde farklı projelerin yapımı ve devam etmesi amacıyla acele kamulaştırma kararları alınmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bu kararlar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giriyor. 18 Mart 2022 Cuma tarihli Resmi Gazete'de üç ayrı acele kamulaştırma kararı yayınlandı. Hangi şehirlerde ve hangi taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı? Acele kamulaştırma kararlarının alınmasına neden olan projeler hangileridir?

RİZE İÇİN TOKİ'YE ACELE KAMULAŞTIRMA YETKİSİ

Rize ile alakalı olarak yayınlanan acele kamulaştırma kararı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) acele kamulaştırma işlemi yapabilmesi için yetkilendirildi. Buna göre Rize'nin Yağlıtaş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar il merkezinde bulunan dolgu alanlarındaki yapı kalitesi açısından risk teşkil eden yapılar ile bazı bölgelerdeki riskli yapıların nakledilmesi için kamulaştırılmasına karar verildi. Kamulaştırılan alanlarda TOKİ'nin inşa çalışmalarının başlaması için ayrıca projelendirme yapılacak.

GÜMÜŞHANE'DE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Acele kamulaştırma kararı verilen bir diğer il ise Gümüşhane oldu. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne kararda belirtilen taşınmazların acele kamulaştırılmaları için yetki verildi. Gümüşhane İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma tesisi'nin yapımı için bu şekilde acele kamulaştırma yapılması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uygun görüldü.

HATAY, OSMANİYE, KİLİS'TE BAZI TAŞINMAZLAR ACELE KAMULAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acele kamulaştırma yetkisi verilen bir diğer kurum da Türkiye Elektrik İletim AŞ oldu. Erzin Polateli Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında kararda belirtilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması ile acele kamulaştırılması uygun görüldü. Güzergahın ise Hatay, Osmaniye ve Kilis'ten geçtiği bildirildi.

Emlak Haberleri Haberleri