Adıyaman depreminin sarsıntısıyla Malatya'da 6 katlı bina çöktü!

Adıyaman’da akşam saatlerinde gerçekleşen 4.5 şiddetindeki deprem nedeniyle Malatya’da 6 katlı bir binanın çöktüğü bildirildi. Çökme öncesi ağır hasarlı olan bina ile alakalı olarak Malatya Valisi Hulusi Şahin açıklama yaptı.

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinde Adıyaman’da 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor. Bu artçı sarsıntıların sonuncusunda Malatya’da 6 katlı bir binanın çöktüğü bildirildi.

6 KATLI BİNA ÇÖKTÜ!

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde saat 21:55’te gerçekleşen 4.5 şiddetindeki deprem Malatya’da da hissedildi. Daha önceki depremlerde ağır hasar alan Malatya Saray Mahallesi Fuzuli Caddesi’nde bulunan 6 katlı bir bina Adıyaman depremi ile çöktü. Çöken binanın çıkardığı gürültü çevredeki vatandaşları korkuttu. İhbar üzerine olay yerine AFAD tarafından arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler yaptıkları inceleme ve görgü şahitlerinin beyanları ile çöken binada kimsenin olmadığını tespit ettiler.

ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK

Çöken 6 katlı binanın enkazına gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin bir açıklama yaparak, “Arka tarafta bulunan iş makinaları burada enkaz kaldırma çalışmaları yapıyorlardı. Bina ağır hasarlıydı ve bir parçası son artçı deprem ile yıkıldı. Bu binanın enkazında herhangi bir canlının olma ihtimali yok. Buna karşın ekiplerimiz gerekli araştırmayı da yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Enkaz kaldırma çalışmalarında bina kontrollü bir şekilde yıkılacak binalar arasındaydı. Bu artçı deprem bu süreci hızlandırmış. Son artçı deprem ile Malatya’da başka yıkılan herhangi bir binamız yok.” dedi.

Yetkililer uzun bir süredir deprem bölgesinde vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri ve uzak durmaları konusunda uyarıyorlar. Bu uyarıların dikkate alınmasıyla beraber gerçekleşen artçı sarsıntılar nedeniyle üzücü haberler gelmiyor. Bölgede vatandaşlarda bu konuda bir hassasiyet gelişti ve oldukça temkinli davranılıyor.

Emlak Haberleri Haberleri