AFAD 11 ilde deprem bölgesinde kurulan çadır sayısını açıkladı

Hatay'da yaşanan dün akşam yaşanan deprem nedeni ile bir kere daha çadır konusu gündeme gelirken AFAD deprem bölgesinde kurulan çadır sayısını açıkladı.

Kahramanmaraş depremi tarihe asrın felaketi olarak geçerken 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem nedeni ile 41 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. İlk olarak sabah saat 04:17 sularında Pazarcık merkezli 7.7 şiddetinde ikinci olarak ise Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki ikinci depremle aynı gün tarihte ilk kez 2 büyük depremi yaşayan Türkiye'nin 11 şehri yıkıma uğramıştı. 

Yaşanan depremin olduğu ilk günden bu yana adeta bölge beşik gibi sallanırken dün ise Hatay Defne merkez üslü yeni bir müstakil depremin yaşandığı ifade edilmişti. Yani bölgede yeni bir büyük deprem yaşanmıştı. Yaşanan deprem ile ilk iki depremde hasar alan ancak ayakta kalmayı başaran çok sayıda bina yıkılırken 6 kişi hayatını kaybetmiş, 248 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan depremin ardından bir kez daha çadır ve barınma konusu tartışmalara neden olmuştu. 

AFAD DEPREM BÖLGESİNE NE KADAR, KAÇ TANE ÇADIR YOLLADI?

Yaşanan tartışmaların ve eleştirilerin hedefine oturtulan AFAD yapmış olduğu açıklama ile deprem bölgesini kapsayan 11 ilde kurulan toplam çadır sayısını açıkladı.

AFAD'ın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklamada illere göre kurulan toplam çadır sayısı şu şekilde paylaşıldı: 

Hatay'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 69.766 Adet

Kahramanmaraş'ta kurulan toplam AFAD çadır sayısı 66.685 Adet

Gaziantep'te kurulan toplam AFAD çadır sayısı 49.670 Adet

Adıyaman'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 45.852 Adet

Malatya'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 25.380 Adet

Adana'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 17.515 Adet

Şanlıurfa'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 8.838 Adet

Osmaniye'de kurulan toplam AFAD çadır sayısı 7.170 Adet

Diyarbakır'da kurulan toplam AFAD çadır sayısı 6.328 Adet

Kilis'te kurulan toplam AFAD çadır sayısı 3.605 Adet

Emlak Haberleri Haberleri