AFAD Başkanı Okay Memiş açıkladı! 3 ilde 142 yapı yangında hasar gördü

Türkiye bir kere daha aşırı sıcak havalar nedeniyle orman yangınlarıyla karşı karşıya kalırken AFAD Başkanı Okay Memiş yangınların acı bilançosunu açıkladı.

Küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerin başında yer alan Türkiye'de aşırı sıcak hava dalgası her geçen gün etkisini arttırmaya devam ederken aşırı sıcaklar orman yangınlarını tetiklemeyi sürdürüyor. Pek çok ilde peş peşe orman yangınları meydana gelirken AFAD Başkanı Okay Memiş yaşanan olayların acı bilançosunu açıkladı.

ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM NE, KAÇ EV HASAR GÖRDÜ?

İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu'da etkili olan orman yangınları ne yazık ki ciğerlerimizi küle çevirirken yaşanan yangınların tek sevindiren yanı ise can kaybı yaşanmamış olmaması olarak açıklanmıştı. AFAD Başkanı Okay Memiş yapmış olduğu açıklamasında "Orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde ülke genelinde toplam 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir.

Yangından zarar gören yerleşim yerlerinde hasar ve zarar tespit çalışmaları an itibariyle devam etmektedir. İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde toplam 142 yapı orman yangınlarından etkilenmiştir. Bunlardan 11'i yıkık, 92'si ağır hasarlı, 32'si ise az hasarlıdır." diyerek yangınlar nedeniyle etkilenen yapı sayısını açıkladı.

Yangından etkilenen yapılarda AFAD ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları başlarken en büyük hasarı alan İzmir'de çalışmaların yoğunlaştığı ifade edildi. Muğla, Karabük, Uşak ve Bolu'da ise yapı zararı olmadığı ifade edildi.

Emlak Haberleri Haberleri