AFAD Başkanı'ndan olası İstanbul depremi hakkında açıklama

AFAD Başkanı Okay Memiş, beklenen büyük İstanbul Depremi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye İstanbul depremine hazır mı?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi tam 11 ilimizde 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken milyonlarca kişiyi de zorunlu göçe itmişti. Deprem bölgesinin yeniden inşasına ve yaraların sarılmasına devam ederken gözler diğer deprem riski yüksek illere çevrilmişti. Bu illerin başında ise İstanbul yer almıştı.

1999 senesinde Gölcük merkezli olarak yaşanan deprem ile büyük bir yıkım yaşanmış, yaşanan depremden İstanbul'da etkilenmişti. Deprem uzmanları aradan geçen 25 yılın ardından İstanbul'da yaklaşan depremin ayak seslerinin duyulduğunu belirtirken uyarı üzerine uyarı yaparken konu hakkında bir açıklama da AFAD Başkanı Okay Memiş tarafından yapıldı.

İSTANBUL BEKLENEN BÜYÜK DEPREME HAZIR MI?

AFAD Başkanı Okay Memiş beklenen büyük İstanbul depremi hakkında açıklama yaparken "Bilim insanlarının ikazları çerçevesinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Neredeyse her gün muhtemel senaryolarımıza çalışıyoruz. Bu çerçevede Marmara Bölgesi'ne özel olarak, Marmara Afet Risklerini Azaltma Daire Başkanlığını kurduk.

Bütün çalışmalarımızı buna göre yönlendiriyoruz. İstanbul Valiliğimizle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, yöneticilerimizle, paydaşlarımızla müdahaleyi nasıl yapacağız, ne şekilde hareket edeceğiz, tahliyeleri nasıl yapacağız, hepsine çalışıyoruz. Ona yönelik planlarımız var. Muhtemel tüm senaryoları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek beklenen depreme hazırlandıklarını ifade etti.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin büyük bir önem taşıdığını belirten Memişoğlu 7 ve üzerindeki şiddetli depremlerde yıkılacak binaları bildiklerini, bu binalarda yaşayan kişilere yarısı bizden kampanyası ile kentsel dönüşüm çağrısı yaptıklarını söyledi. 1,5 milyon AFAD gönüllüsü ve tüm ekipler ile her an büyük depremlere hazırlık çalışması yaptıklarını belirten Memiş İstanbul depremini de her gün çalıştıklarını söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri