Ağa köyü yabancılara sattı köylüler taşlı sopalı kavga çıkardı!

Diyarbakır Bismil ilçesinde yer alan Sinan Mahallesi köylüleri köyün ağası olarak isimlendirilen kişinin arazileri yabancıları sattığı iddiası ile eylem gerçekleştirdi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi kırsal Sinan Mahallesi sakinleri tarafından dün yapılan eylem bir anda taşlı sopalı kavga, ardından ise silahlı çatışmaya döndü. Köyün topraklarının büyük bir bölümünün sahibi olan ve bu nedenle köy ağası olarak isimlendirilen kişinin bu tarlaları köyün dışından yabancı kişilere sattığı iddiası ile başlayan olaylar kısa sürede büyüdü. 

Köyün ağası tarafından satılan toprakları alan kişilerin köye girişlerini engellemeye çalışan köylüler köy girişinde gelen kişileri taş yağmuruna tuttu. Taş ve sopalarla yapılan saldırı üzerine olay yerine Jandarma ekipleri çevrilirken Jandarma'nın gelmesi de köylüleri sakinleştiremedi. 

KÖYÜN AĞASI TOPRAK SATTI, KÖYLÜLER İSYAN ÇIKARDI! 

Yaşanan olayda köy ağası olarak bilinen kişinin toprakları köy dışından yabancılara satması üzerine köylüler köyün girişinde nöbet tutmaya başladı. Olayda köye girişlerine izin verilmeyen kişilerce iddialara göre köylülerin üzerine ateş açıldı.

Açılan ateşte 2 kişi vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken köylüler ateş eden kişilere taş ve sopalarla saldırdı. Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken olaya müdahale için gelen jandarma ekipleri de taş yağmurunun arasında kaldı.

Olay esnasında kafasına atılan taşlardan isabet eden bir Jandarma eri yaralanırken uzun uğraşlar sonucunda olaylar bastırıldı. Jandarma köyün giriş ve çıkışında yoğun güvenlik önlemleri alırken köyün içerisinde de tarafların bir kere daha karşı karşıya gelmelerini önlemek adına gerekli tedbirler alındı. 

Emlak Haberleri Haberleri