Ağustos Ayı Kira Artışı Zam Oranı ve TÜİK TEFE TÜFE Temmuz 2021 Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

TÜİK Ağustos 2021 kira artışı zam oranı ve Temmuz enflasyon oranı için geri sayım başladı. TÜİK TEFE TÜFE Ağustos 2021 kira hesaplama!

Milyonlarca ev sahibi, kiracı, memur ve emeklinin yanı sıra elinde altın ve doları olanları bile ilgilendiren enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Finans sektörünün nefesini tutarak beklediği rakamlar TÜİK tarafından açıklanacak.

Türkiye İstastik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ev sahipleri ve kiracılar tarafından Ağustos 2021 resmi kira artışı zam oranı olarak kullanılacak. Temmuz ayı enflasyonu memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı zammı için ikinci 6 aylık dönemde kullanılacak olan ilk resmi rakam olması nedeni ile de büyük önem taşıyor.

TEMMUZ AYI ENFLASYON 2021 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamları Türkiye İstastik Kurumu TÜİK tarafından ilan edilecek. TÜİK her ay enflasyon rakamlarını sepette bulunan ürünler üzerinden takip eden bir sonraki ayın ilk 1 haftalık dilimi içerisinde ilan etmektedir.

Bu kapsamda Temmuz ayı enflasyonu da Ağustos ayının ilk haftası içerisinde yer alan 3 Ağustos 2021 Salı günü ilan edilecek. Söz konusu rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK GOV TR internet sitesi üzerinden ilan edilecek olup açıklanır açıklanmaz sitemiz üzerinden de takipçilerimize ulaştırılacaktır.

Rakamları herkesten önce öğrenmek için uygulamalarımızı indirerek bildirim alabilirsiniz;

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Huawei uygulamamız için TIKLAYINIZ

TÜİK TEFE TÜFE AĞUSTOS 2021 KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren Ağustos ayı kira artışı zam oranı için de geri sayım başlamış oldu. Temmuz ayı itibari ile kira sözleşmesi tarihi sona eren ve Ağustos ayı itibari ile zamlı kira ödemeye başlayacak olan kiracılara ev sahipleri Temmuz ayı enflasyonu rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden zam yapacak.

Bu oran ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek tavan zam oranı sınırı olarak kullanılacak olup bu rakamın üzerinde zam yapılması yasaklanırken bu rakamın altı için ise tarafların karşılıklı rızası aranacak. Yani ev sahibi ile kiracı karşılıklı olarak anlaşmaya varmaları durumunda 12 aylık TÜFE ortalaması rakamı altında bir oranda zam yapabilirken üstünde ise bir rakam kanunen yasaklanmış olacak.

Emlak Haberleri Haberleri