Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ev Onarım Yardımlarına Başvurular Nasıl ve Nereye Yapılır?

Aile Bakanlığı sağlıksız koşullarda kalan vatandaşlara barınma yardımları kapsamında destek sağlıyor.

Aile Bakanlığı sağlıksız koşullarda kalan vatandaşlara barınma yardımları kapsamında destek sağlıyor. Evin hasarlı bölümlerinin tadilatları için sağlanan bu desteklere başvuru yapacak olan vatandaşların yapmaları gereken işlemler. Adım adım başvuru kılavuzu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların barınma alanlarında ki ihtiyaçlarına yönelik 4 farklı destek sağlıyorlar. Bu destekler yeni ev inşasından, evin çeşitli bakım masrafları için yada ev eşyası alanında oluyor. Bu bağlamda 2020 yılı kapsamında sğalanan 4 ana barınma şu şekilde;



* Ev yapım desteği: Betonarme



* Ev yapım desteği: Prefabrik



* Ev tadilat desteği



* Ev eşyası desteği.



EV BAKIM ONARIM TADİLAT YARDIMI



Evi çok kötü durumda olan, sağlıksız yaşam alanlarında yaşamaya çalışan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 20.000 TL'ye kadar tadilat desteği sağlıyor.



Bakanlığın bu desteği sağlamasında aracılık eden kurum ise Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyelerine bağlı olarak her il ve ilçede yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları. Aylık hane geliri düşük olan, kişi başına düşün hane geliri tutarı net asgari ücretin 3'te birinden daha az olan vatandaşlara tadilat desteği sağlanır.



Adım Adım Başvuru Aşamaları



Sağlıksız ortamda yaşayan vatandaşlar öncelikle kendi ilçelerinde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidecekler.



Bu vakıflar genellikle kaymakamlık bünyesinde olur.



SYDV olarak adlandırılan bu vakıflara giden vatandaşlar barınma yardımı başvuru formu dolduracak. Form doldurulup kuruma teslim edildikten sonra inceleme süreci başlayacak.



İncelemelerin ardından ailenin ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilirse 20.000 TL'ye kadar yardım sağlanacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri