Aileleri İle Müstakil Yaşam İsteyenlere 110 Bin TL'ye 3+1 85 Metrekare Prefabrik Ev

Aileleri ile beraber müstakil bir yaşam hayali kuranlar uygun fiyatlarla yaptırabilecekleri prefabrik evlerle bu hayallerini gerçekleştiriyorlar. Bir prefabrik ev kaç TL'lik bütçeyle yapılabilir?

Müstakil yaşam özellikle pandemi sürecinde yeniden popüler bir hale geldi. İnsanlar kalabalık yaşamın merkezleri olan sitelerden müstakil yaşamı mümkün kılan özel bir arazi içerisindeki mütevazi evleri tercih eder hale geldiler. Bunun da belirli bir maliyeti oluyor. Ancak bir müstakil evi betonarme yapı tarzında inşa etmek şu andaki inşaat maliyetleri ile beraber oldukça pahalı bir fiyata karşılık gelebiliyor. Bunun en ekonomik çözümü ise prefabrik evler oluyor. Peki prefabrik ev yaptırmak hangi şartlarla gerçekleşebiliyor? Hangi araziler üzerinde prefabrik ev yaptırılabilir? Prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ne kadardır?

PREFABRİK EV YAPTIRILABİLECEK ARAZİLER HANGİLERİDİR?

Prefabrik ev yaptırmak için hangi arazilerin uygun olabileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Genellikle her araziye prefabrik ev yaptırılabileceği düşünülmektedir. Ancak yönetmelikler buna izin vermemektedir. Bir araziye prefabrik ev yaptırılabilmesi için o arazinin ev yapımına dair herhangi bir kısıtlaması olmaması, imar durumunun uygun bulunması gerekmektedir. Bir araziye normal şartlarda betonarme ev yaptırılamıyorsa prefabrik ev de yaptırılamaz. bundan dolayı arazinin prefabrik ev yaptırmaya uygun olup olmadığı bağlı bulunulan belediyenin imar bölümünden öğrenilebilmektedir.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İSTEYENLER SIRAISYLA HANGİ İŞLEMLERİ YAPMALIDIRLAR?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler önce arazilerinin imar durumunun prefabrik ev yapımına uygun olduğunu tespit ettirmeliler. Ardından o arazi üzerinde ne kadar büyüklüğünde bir ev yapımına izin verildiği öğrenilmelidir. Bunlar sağlandıktan sonra da prefabrik evin yapımını sağlayacak olan firma ile iletişime geçilip nasıl bir ev yapılması konusunda anlaşma sağlanmalıdır. Bu sürecin devamında ise prefabrik ev yapımını ilgili firma üstlenecektir. Ev yaptıracak olan kişiden firmalar evin yaptırılacağı zemine beton dökülmesini isteyebilmekteler. Ardından ise prefabrik evin kurulumu ilgili firma tarafından yapılıp anahtar teslim olarak kurulmaktadır.

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADARDIR?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapanlar oldukça çeşitli fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Bunun belirli sebepleri bulunuyor. Pazarlama, üretim, malzeme tedariği, maliyet gibi nedenlerden dolayı fiyatlar bazen aşırı yükselebiliyor. Ancak ortalama fiyatlara göre 3+1 büyüklüğünde 85 metrekare bir prefabrik ev 110 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. Betonarme evlerle karşılaştırma yapıldığında bu fiyat oldukça ekonomik olduğu görülüyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri