AK Parti'den 41 maddelik yeni kanun teklifi meclise sunuldu! Atıl tarım arazileri için yeni karar

AK Parti tarafından hazırlanan Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu.

AK Parti'den 41 maddelik yeni kanun teklifi meclise sunuldu! Atıl tarım arazileri için yeni karar - Son yılların en kurak kışını geçiren Türkiye'de yaz dönemi için kuraklık alarmı verilmişti. AK Parti tarafından hazırlanan  Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. 

Hazırlanan kanun teklifi kapsamında küresel iklim değişikliği ve kuraklık alarmının etkileri ile tarımsal üretimin desteklenmesi konusunda yeni kararlar alındı. Meclise sunulan 41 maddelik yeni kanun teklifinin ana amacı tarım alanında arz ve talep durumuna göre üretim gerçekleştirilerek, kaynakların sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde verimli kullanılması olarak belirlendi. 

ATIL TARIM ARAZİLERİ KİRALAMA YÖNTEMİ İLE EKONOMİYE KAZANDIRILICAK

İvedilikle meclisten geçirilmesi beklenen kanun teklifi kapsamında atıl durumda bulunan arazilerin mülkiyet hakkının özüne dokunulmaksızın; hisselilik, parçalılık, mülkiyet ihtilafları, tarımsal faaliyetin sonlandırılması, göç ve diğer nedenlerden dolayı gerçek veya tüzel kişilerin mülkiyetinde olmakla birlikte değerlendirilemeyen atıl tarım arazileri üzerinde, kiralama suretiyle tarımsal faaliyet yaptırılması ve bu arazilerin sahiplerine de kiralamadan elde edilen gelirin dağıtılmasına ilişkin düzenleme önerildi.

Yine yapılacak olan yasal düzenleme ile köylerde yaşayan kişilere yer sarsıntısı, yangın, heyelan, sel ve çığ yüzünden felakete uğrayanlara, zati ihtiyaç verilebilmesi için aranan muhtaçlık şartı kaldırılacak. Ormanları korumak orman yangınlarını azaltmak amacı ile belirlenen para cezalarının güncellenmesi ve arttırılması öngörüldü. 

Emlak Haberleri Haberleri