AK Parti'den Hobi Bahçeleri Açıklaması! Tarım Arazilerine Kurulmasına İzin Veremeyiz

Hobi bahçeleri ile ilgili hazırlanan kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda sürüyor.

Hobi bahçeleri ile ilgili hazırlanan kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda sürüyor. Gün içinde gerçekleştirilen görüşmelerde CHP'li, MHP'li ve AK Partili isimler hobi bahçeleri ile ilgili görüşlerini açıkladılar. Bu kapsamda konuşan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç düzenlemeye dair önemli ifadeler kullandı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun'un Teklifi görüşmeleri kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi.



TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda devam eden görüşmeler kapsamında hobi bahçelerinin durumlarına ve yeni çıkarılması gündemde olan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Yunus Kılıç düzenlemenin amacını açıkladı.



BİZ HOBİ BAHÇELERİNE KARŞI DEĞİLİZ, TARIM ARAZİSİ ÜZERİNE KURULMASINA DA İZİN VEREMEYİZ



Komisyonda gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal söz aldı. Bu düzenleme oluşturulurken muhalafet ile görüşülmediğini ifade eden Sarıbal düzenlemenin üreticiyi etkilediğini ifade etti. Sarıbal'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım alanında sorun olduğunu ve getirilen teklifin sorunları çözmediğini belirtti.



Bu görüşmelerin ardından MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu da düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Hobi bahçeleri adı altında tarım alanlarının yok edildiğini ifade eden Hasan Kalyoncu teklifte yer alan düzenlemeleri hatırlattı.



TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç ise bu açıklamaların ardından söz alarak şu konuşmayı yaptı.



"Bizler de vatandaşlarımızın ayaklarının toprağa değmesini istiyoruz. Amacımız hobi bahçelerinin birinci sınıf tarım arazileri üzerinde kurulmasını engellemektir. Çocuklarımıza bırakmakla sorumlu olduğumuz bu arazileri korumak zorundayız. Burada yerel yönetimlere görev düşüyor. Yerel yönetimler, marjinal tarım alanlarına alt yapı götürebilirler. Vatandaşlarımız da oraları bahçeye çevirip doğayla iç içe olma ihtiyaçlarını giderebilirler. Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri