AK Partili Vekil Açıkladı! Kanun Teklifi Meclis'te, Hobi Bahçeleri Yıkılacak

Koronavirüs salgını sürecinde hobi bahçelerinin sayısı artarken bu alanda bir kanun teklifi verilmişti.

Koronavirüs salgını sürecinde hobi bahçelerinin sayısı artarken bu alanda bir kanun teklifi verilmişti. Tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçelerine ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda bu hobi bahçeleri yıkılacak. TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç açıklamalarında hem bu kanun tekliflerine dair detayları hemde hobi bahçelerinin yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasının ardından daha önceki dönemden verilen kanun tekliflerinin görüşmeleri de başlayacak.



Hobi bahçelerine ilişkin kanun teklifi de önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek. AK Parti tarafından hazırlanan ve 34 maddeden oluşan kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda ise hobi bahçeleri yıkılacak.



AK PARTİ'NİN 34 MADDELİK KANUN TEKLİFİ MECLİS GÜNDEMİNDE



Hobi bahçelerinin de içerisinde yer aldığı kanun teklifine ilişkin TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç açıklamalarda bulundu.



Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi hakkında bilgi veren AK Partili Vekil Kılıç, kanun teklifinin önümüzdeki hafta içerisinde TBMM'de görüşmelerine başlanacağını duyurdu. 34 maddelik kanun teklifinde hobi bahçelerine ilişkin de bir madde olduğunu ifade eden Yunus Kılıç, bu yapılara yönelik uygulanacak düzenleme detaylarını kamuoyu ile paylaştı.



VATANDAŞLARA UYARI SATMAK İSTEYENLERE KANMAYIN



Hobi bahçesi olarak adlandırılan yapıların tarım arazilerine izinsiz kurulmuş kaçak yapılar olarak nitelendiren TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Kılıç pandemi döneminde bu yapılara ilginin de arttığını söyledi. Talebin yüzde 500 oranında arttığını ifade eden AK Partili Vekil bu arazilere ilişkin bazı bilgiler verdi.



Daha önceden bu tür arazi toplayanların kanun çıkmaz ifadeleri ile ellerinde kalan arazileri hobi bahçeleri kurmak isteyenlere satmak istediklerini dile getiren Kılıç, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını da istedi.



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK



AK Parti Malatya Milletvekili Yunus Kılıç konuşmasının devamında hobi bahçelerinin ne olacağına ilişkin bilgi verdi. Planlı, alt yapısı götürülmüş marjinal tarım alanları dışında hobi bahçesi yapılabileceğini ifade eden Kılıç yapıların hukuki olması gerektiğini söyledi.



Kanun Teklifinde Yer Alan Düzenleme



34 maddelik kanun teklifinin yasalaşması durumunda hobi bahçeleri ile ilgili sahiplerine uyarı ve para cezası uygulanacağını açıklayan Yunus Kılıç, bu yapıların yıkılacağını ifade etti.



TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç konuşmasında, ""Kanun çıkar çıkmaz valilik tespit yapacak, yapmaya başlayan valiliklerimiz de var. Sonra bunlara 1 ay süre verecek, diyecek ki ruhsatsız olanlara, 'Eski haline getir, yapıyı kaldır'. Eğer bunu yapıyorsa tamam. Ama ilk başta yapmış olduğu usulsüzlükten dolayı metrekaresi 10 lira bir ceza gelecek. Bunu ödeyecekler. Sonra 2 ay içinde kaldırırlarsa sorun yok. Kaldırmazlarsa bunlara 3 katı ceza verilecek. Yani metrekaresi 30 lira. Eğer kaldırırlarsa ödemeyecekler." ifadelerini kullandı.



Konuşmasının devamında bu bu yapıların kaldırılmaması durumunda yapılan belediyeler tarafından yıkılacağını ve masrafların kişi tarafından alınacağını ifade eden Yunus Kılıç, belediyenin yıkmaması durumunda bakanlık birimlerinin devreye gireceğini ifade etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri