Akkuyu NGS Projesinde Son Durum: 3. Güç Ünitesinde Kritik Bölümün İnşaatı Tamamlandı!

Tamamlandığında Türkiye'nin ilk Nükleer Enerji Santrali unvanını elde edecek olan Akkuyu NGS Projesinde kritik bir adım daha tamamlandı.

Akkuyu Nükleer Santrali projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bugün son dakika açıklaması yapıldı. Türkiye ile Rusya arasında ortak olarak yapılan projenin son durumu hakkında açıklama gelirken projenin üçüncü güç ünitesinin reaktör üst yarı kabının kaynak işlemlerini bitirildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumunun (ROSATOM) mühendislik birimi Atomenergomash bünyesindeki AEM-technology'nin Volgodonsk'ta yer alan şubesi Atommash'ın kaynak çalışmalarını tamamladığı ilan edildi.

22 GÜN SÜREN KAYNAK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI!

Şirket tarafından yapılan açıklamada 22 gün boyunca devam eden kaynak çalışmaları hakkında "Birinci sınıf bir güvenlik ekipmanı olma özelliği taşıyan reaktör, içine çekirdek ve iç kısımların yerleştirildiği eliptik bir tabana sahip dikey silindirik bir gövdeden oluşuyor. Reaktörün tepesi, kurulu mekanizmalar, kontroller, reaktör koruması ve reaktör içi kontrol için sensör kablolarının çıkışını sağlayan branşman borularını barındıran bir kapakla hava geçirmez şekilde kapatılıyor" denilerek sürecin titizlikle devam ettiği ilan edildi.

Yapımı tamamlanan bölümün toplam ağırlığı 180 ton olarak açıklanırken Akkuyu NGS'nin açılış tarihi de merak ediliyordu. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeni ile projede gecikme yaşanıp yaşanmayacağı marak konusu olmuştu. Akkuyu NGS projesinde ilk reaktörün 2023 senesinde hizmete girmesi bekleniyor.

Emlak Haberleri Haberleri