Akkuyu Nükleer Enerji Santrali İnşaatı İçin Önemli Adım! 2. Güç Ünitesi İçin Temel Atma Çalışmaları Bitti

Tamamlandığı anda Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali unvanını elde edecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi inşaatında çalışmalar tüm hızı ile de devam ediyor.

Tamamlandığı anda Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali unvanını elde edecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi inşaatında çalışmalar tüm hızı ile de devam ediyor. Santralin 2. güç ünitesi için yürütülen reaktör ve türbin binalarının temel plakaları beton dökme çalışmaları tamamlandı.

Türkiye'nin enerjide olan dışa bağımlılığını büyük oranda azaltması hedeflenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde çalışmalar hız kazandı.



Akkuyu Nükleer Santrali projesinde ikinci güç ünitesi için çalışmalar devam ederken ünitenin türbin ve reaktör binaları için yapılan temel plakaları beton dökme çalışmaları bitirildi.



HER AŞAMASI TİTİZLİKLE İNCELENİYOR!



En ufak bir sızıntının dahi ölümcül sonuçlar ve büyük felaketlere neden olma riski bulunması nedeniyle inşaat çalışmalarında her aşama titizlikle kontrol ediliyor.



Önce şantiyede kullanılacak olan beton karışımı üst düzey testlerden geçirilerek kalite kontrolü yapılıyor, ardından ise NGS sahasında kurulan laboratuvarda çökme konisi, Sıcaklığı ve Yoğunluğu olmak üzere 3 ana kategoride değerlendiriliyor.



Bu testlerden geçen betonun şantiyede kullanılıp kullanılamayacağına karar veriliyor. 2 bin 451 ton demir kullanılarak oluşturulan reaktör binası temel plakası için bugüne kadar 17 bin metreküplük beton dökümü yapıldı.



Bu plaka üzerine inşa edilecek olan reaktör binasının ağırlığı ise tam çalışır vaziyette 470 bin ton olacak. Beton plaka hem bu yüksek ağırlığı taşıyacak hem de güçlü depremlere dahi dayanıklı olacak şekilde inşa edilecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri