Alaçatı Havalimanı Ne Zaman Bitecek?

İzmir'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Alaçatı Havalimanı için çalışmalar devam ediyor. Peki, projede son durum ne, havalimanı ne zaman açılacak?

İzmir'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Alaçatı Havalimanı için çalışmalar devam ediyor. Peki, projede son durum ne, havalimanı ne zaman açılacak?

İzmir'e en fazla turist çeken bölgeler arasında yer alan Alaçatı büyük bir heyecanla havalimanının açılışını bekliyor.



Alaçatı Havalimanı Ne Zaman Açılacak?



Konu hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Alaçatı Havalimanı'nın yapımı sürüyor. 2021'de tamamlanıyor. Alaçatı Havalimanı turizm amaçlı olacak.



Kaş Havalimanı da Batı Antalya Havalimanı buradaki havalimanının yer tespiti önemli ölçüde tamamlandı. Antalya Havalimanı yaz aylarında yetmeyebiliyor" açıklaması ile söz konusu havalimanının 2021 yılı ile tamamlanacağını duyurdu.



Çeşme Alaçatı Havalimanı Turizm Potansiyelini Arttıracaktır!



Butik havalimanı tarzında yapılacak olan yeni havalimanı bölgenin kalkınmasında büyük rol üstlenecek. Elit kesimin vazgeçilmez tatil bölgesi olan Alaçatı bölgesinin yanı sıra yakın bölgelerde de yer alan Urla, Seferihisar, Karaburun ve Mordoğan gibi yakın bölgelerde yer alan tatil beldelerini de olumlu yönde etkileyecek. Havalimanı haberlerini büyük bir sevinçle karşılayan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler havalimanı faaliyete geçtiği anda ziyaretçi sayısında artış yaşanacağına dikkat çekti.

İşler "Böyle bir proje sadece Çeşme'ye, Alaçatı'ya değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır. Yüksek gelir grubuna hitap eden ve turizm çeşitliliği açısından özel bir konuma sahip bölgede sunulacak hizmet ve ürünlerin çoğalması, yöreyi Güney İspanya ve Güney İtalya'daki tatil beldeleriyle rekabet eder duruma getirebilir. Butik havalanı yapılmasıyla gelişecek bölge turizminin yaratacağı katma değer ülke, bölge ve kent ekonomisine yansıyacaktır." dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri