Ali Babacan'dan Flaş Kanal İstanbul Açıklaması: Rant Projeleri Yerine Depreme Hazırlık Yapmalıyız!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yeniden Kanal İstanbul projesi tartışmaları gündeme taşındı.

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yeniden Kanal İstanbul projesi tartışmaları gündeme taşındı. Muhalefet Kanal İstanbul projesi için harcanacak devletin tüm olanaklarının kentsel dönüşüme harcanması gerektiğini belirterek önemli önceliğin dev proje değil kentsel dönüşüm olduğunu savunuyor. Bu isimlerden biri de Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Detaylar haberimizde...

AK Parti yönetiminde bir dönem Ekonomi Bakanlığına kadar yükselen, daha sonra partiden ayrılarak uzun süre siyasetten uzak kalan Ali Babacan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 'nı kurmuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan İzmir depremi sonrası önemli açıklamalarda bulunarak Kanal İstanbul projesini eleştirdi.



DEVLETİN TÜM KAYNAKLARI DEPREME HAZIRLIK İÇİN HARCANMALI!



Özel bir televizyon kanalının canlı yayın programına katılan DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan "İmar barışına en çok başvuruların olduğu illerden biri de İzmir'di. Biz en baştan beri buna karşı çıktık. Çok yanlış bir şeydi imar barışı. Kaynaklar hemen Türkiye'yi depreme hazırlamaya sarf edilmeli.



Kaynaklar Kanal İstanbul gibi rant projeleri yerine depreme hazırlık için sarf edilmeli. Kentsel dönüşüm iyi bir model ama yavaş işliyor. Kentsel dönüşümde hak sahiplerine haklarını vermek elbette önemli. Ama ilave konut üretimiyle ilave gelir sağlamak da önemli. Bunun için de ekonominin iyi olması lazım. Hiç olmazsa bundan ders alıp, 2021 bütçesinin depreme hazırlık için düzenlenmesi gerekiyor" diyerek Kanal İstanbul projesini bir rant projesi olarak nitelendirdi.



Deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan Ali Babacan vatandaşların taleplerini de dinleyerek değerlendirmelerde bulundu. Kanal İstanbul projesini eleştiren Babacan Türkiye'nin böyle projeler yerine kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vererek acil olarak depreme hazırlanması gerektiğini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri