Alışveriş Merkezleri Ne Zaman Açılacak? AVM 'ler İçin Çalışmalar Başladı, Tarih Belli Oldu!

Korana virüs salgını sonrasında tedbir amacı ile alışveriş merkezleri ilk olarak çalışma saatleri düzenlemesine gitmiş ardından da salgının yayılması ile geçici süre ile kapatılmıştı.

Korana virüs salgını sonrasında tedbir amacı ile alışveriş merkezleri ilk olarak çalışma saatleri düzenlemesine gitmiş ardından da salgının yayılması ile geçici süre ile kapatılmıştı. Corana virüs salgınının kontrol altına alınmaya başlaması ile beraber beklenen açıklama geldi. Alışveriş merkezleri açılıyor! İşte yapılan açıklama...

Türkiye'de binlerce kişinin istihdam edildiği alışveriş merkezleri için korana virüs nedeni ile kapatma kararı alınmıştı.



Alınan kararın ardından Türkiye'de yer alan AVM'ler kapatılmış, burada yer alan esnafın kira ödemeleri ertelenmiş, çalışanların büyük bir bölümü ücretsiz izne ayrıldığı için kısa çalışma ödeneği hakkından yararlanmaya başlanmıştı.



KAPATILAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇILACAK? AVMLERİN AÇILIŞ TARİHİ AÇIKLANDI!



Konu hakkında beklenen açıklama Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş tarafından yapıldı.



Yurdışından örnekler veren Altaş alışveriş merkezlerini kontrollü olarak 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihleri arasında açmaya başladıklarını planladıklarını dile getirerek “İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak” değerlendirmesinde bulundu.



ÇOK SIKI HİJYEN KURALLARI UYGULANACAK!



Yemek alanları, sinema salonları ve çocuk oyun alanlarını kapalı tutmaya devam edeceklerini belirten Altaş “Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz.



Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz" diyerek 8 Mayıs tarihine işaret etti.



Alışveriş Merkezleri ilk etapta salgının daha kontrollü tutulduğu küçük iller ve ilçelerde açılacak. Salgının gidişatına göre ise değerlendirmeler yapılarak karar verilecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri