Altını Bulan Türkiye Harekete Geçti! 641 Maden Sahası İçin İhale İlanı Yayımlandı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ilan kapsamında maden sahası ihalesi düzenleneceği duyuruldu. Maden Sahası ihale ilanı ve detayları haberimizde!

11 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihale ilanı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hukuki durumları sona eren 641 maden sahası için ihaleye çıkılacağı ilan edildi. Yayımlanan ilan kapsamında 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 641 adet maden sahası böylelikle yeniden aramalara açılmış olacak.

AĞRI'DA BULUNAN ALTIN REZERVİ HEYECAN YARATTI, 641 MADEN SAHASI YENİDEN ARAMALARA AÇILIYOR!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihale ilanı ile hukuki durumları sona eren 641 maden sahasının ihaleye çıkacağı ve ihale sürecinin tamamlanması ile beraber yeniden aramalara açılacağı duyurulmuş oldu.

Maden Kanunun 30. maddesi gereğince ihale edilecek olan maden sahaları mapeg gov tr adresi üzerinden ilan edilecek. Aynı internet sitesi üzerinden incelenebilecek olan maden sahaları için belirlenen tarihlerde ihaleler saat 09:00 ile 09:30 arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Asma Kat Opal Salonunda İhale Komisyonu tarafından yapılacak.

Söz konusu ihaleler kapalı teklif ve açık artırma usulüne göre yapılırken söz konusu başvrular Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.

Hatırlanacağı üzere dün Ağrı Mollakara'da bulunan 20 ton altın rezervi için Mollakara altın madeni tesisinin temel atma töreni düzenlenmiş bulunan altın rezervinin piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu ilan edilmişti.

Emlak Haberleri Haberleri