Altını Doları Bozduranlar! Ankara'da İmarlı İmarsız Arsalar m2'si Çok Ucuza Devletten Satılık

Başkent Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'nın farklı ilçelerinde yer alan alanlarda imarlı imarsız arsalar satacak. Fiyatlar 35.950 TL'den başlarken bazı arsalar için m2 fiyatları düşük tutuldu.

Yatırım aracını bozduranlar yada birikimi olanlar için kamudan satılık arsalar, araziler önemli yatırım fırsatları sunuyor.

Milli Emlak Müdürlükleir tarafından yayımlanan duyurular ile farklı özelliklerde toprak yatırımı mümkün oluyor. Kamudan satılık arsa veya araziler için ise fiyatlar daha uygun oluyor.

KAMUDAN SATILIK ARSALAR, ARAZİLER UCUZ YATIRIM FIRSATI SUNUYOR

ANKARA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde arsa satışı yapacağını ilan etti. Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Hacılar Mahallesi ile Gölbek, Alacaaatlı ile Karacaören Mahallerinde yer alan arsaların sayısı 16 olarak ilan edildi. 13 arsa imar konutlu olurken 1 arsa tarla niteliğinde. 2 adet arazi ise ham toprak vasfında bulunuyor. İmarlı olanlar arsaların tamamı konut imarlı olurken 3 arazi imarsız konumda.

Yukarıda yer alan tabloya bakıldığında 4.510 m2 imarsız arsanın 112.800 TL'ye, 1436 m2 tarlanın 25.950 TL'ye 1516 m2 olan arazinin ise 37.950 TL'ye satılacağı açıklandı. İmarlı arsa fiyatları ise hisse oranına göre değişiyor.

İHALE İŞLEMLERİ 30 KASIM'DA

İhaleye katılıp arsa veya arazi yatırımı yapmak isteyenler başvurularını 30 Kasım tarihine kadar yapacaklar. İhale işlemleri ayın son günü sabah saatlerinde başlayacak. İhale saatine kadar başvuru evrakları ve geçici temnat bedeli ödendi makbuzunun teslim edilmesi ile başvurular tamamlanabilecek.

Başvuru Evrakları İhale Şartnamesinde

Satış işlemleri için bir şartname hazırlandı. İhaleye katılacak olanlar başvurularını ihale şartnamesi esasına göre yapacaklar. Şartnamede temel başvuru şartlarının yanında her bir arsa geçici teminat bedeli ve başvuru evrakları yer alıyor.

Başvuru Evrakları

Bireysel yapılacak olan ihale başvuruları yasal yerleşim yeri belgesi (İkametgah ilmuhaberleri), tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopisi ile Geçici Teminat Bedelinin Muhasebe Müdürlüklerine veya Malmüdürlüklerine yatırıldığına dair makbuz belgeleri ile yapacaklar.

TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ MEVCUT

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü arsa alacaklar için ödeme planlarını da açıkladı. Vatandaşlar ihalede sundukları teklif tutarını doğrudan peşin ödeyerek ödemelerini yapabilirler. Bunun dışında kurum taksitli ödeme seçeneği de sunuyor. Eğer iihale bedelinin 5 bin TL'yi aşması durumunda, vatandaşlar talep ederlerse verilen teklifinin yani satış bedelinin yüzde 25'i peşin, kalan kısmı kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda eşit taksitlerle ödenmek üzere taksitlendirme yapabilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri