Amerika'da 2. El Konut Satış Rakamları Çakıldı!

Corana virüs salgınının en çok can aldığı ülkeler arasında zirvede yer alan Amerika FED tarafından açıklanan tüm ek önlemlere rağmen istenen ekonomik toparlanmayı bir türlü yakalayamadı.

Corana virüs salgınının en çok can aldığı ülkeler arasında zirvede yer alan Amerika FED tarafından açıklanan tüm ek önlemlere rağmen istenen ekonomik toparlanmayı bir türlü yakalayamadı. Negatif faize geçilmesine rağmen ülkede konut satış rakamları düşmeye devam ederken açıklanan son rakamlara göre 2. el konut satış rakamları son 9,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Amerika'da korana virüs salgını ile beraber daralan ekonomi en çok konut sektörünü olumsuz etkiledi.



Bugün açıklanan son rakamlara göre Amerika'da ikinci el konut satış rakamları son derece keskin bir düşüş yaşarken son 9,5 yılın dip noktası görüldü.



AMERİKA'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARI SON 9.5 YILIN DİP NOKTASINI GÖRDÜ!



Bugün açıklanan ABD ikinci el konut satış rakamları FED tarafından alınan tüm önlemlere rağmen insanların halen ekonomiye olan güvenlerinin artmadığını ortaya koydu.



Ülkede Amerikan Merkez Bankası FED tarafından negatif faiz uygulanmasına rağmen konut satışları Mayıs ayında son 9,5 senenin en düşük seviyesine geriledi.



Yıllık bazda meydana gelen yüzde 26,6 oranındaki daralma ile Amerikan ekonomisi 1982 yılından bu yana yaşanan en büyük daralmayı yaşarken açıklanan medyan konut satış fiyatları ise senelik bazda yüzde 2.3 artış gösterdi.



Yaşanan bu artış ile Amerika'da ortalama konut fiyatıları 284.600 dolara seviyesine yükselse de yaşanan bu artış Şubat 2012'den beri yaşanan en düşük artış olarak kayıtlara geçti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri