Amerika'da Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Yeni Fırsat! Detroit Sahil Evleri 1000 Dolara Satılacak

İtalya'da 1 Euro bedelle satılan evlerin ardından benzer bir kampanyada Amerika'da düzenleniyor. Kendi kaderine terk edilen Amerika'nın Detroit sahil evleri için yeni duyuru yayımlandı. Yapılan çağrı ile 1950 yılından bu yana nüfusunun yarısını kaybeden Detroit'te kaderine terk edilen 663 sahil evi bin dolara satışa çıkarıldı!

Amerikan rüyasını yaşamak isteyenler için yeni fırsat sunuldu. Tıpkı İtalya'nın Mussomeli kentinde olduğu gibi nüfusun başka şehirlere göç etmesi nedeni ile boşalan Detroit'te yeni bir kampanya başlatıldı.

1950 senesinden bu yana sürekli olarak tersine göç dalgası yiyen Detroit'te nüfusun yarısı başka şehirlere yönelirken pek çok evde boş kaldı. 2014 senesinden bu yana şehirde yer alan 15 binden fazla ev bakımsızlık ve boş olması gerekçesi ile yıkılırken pek çok sahil evi de boş kaldı.

BOŞ KALAN 663 SAHİL EVİ BİN DOLARA SATIŞTA!

Yaşanan yoğun göç dalgası sonrasında şehirde yıkılan 15 bin eve rağmen halen çok sayıda evin boş kalması sonrasında yeni bir karar alındı. İtalya'da düzenlenen kampanyaya benzer bir kampanya duyuruldu ve birbirinden güzel sahil evi bin dolar fiyatla satışa çıkarıldı.

Şehrin ve dolayısı ile ülkenin hareketlenmesini sağlamak adına başlatılan ucuz ev satışı kampanyası kapsamında ilk etapta belirlenen ve işlemleri tamamlanan 663 sahil evi için satış işlemlerine başlandı. Ev sahiplerinin başka şehirlere ve eyaletlere göç etmesinin ardından kendi haline terk edilen ve uzun süre tadilat görmemesi nedeni ile bakımsızlıktan çürümeye başlayan evleri satın almak isteyen kişiler belirli şartları taşımaları gerekecek.

Tıpkı İtalya'da olduğu gibi satın aldıkları evi yeni ev sahiplerinin tadilattan geçirmeleri gerekecek. 1000 dolara satılan evlerdeki tapu harcı, sigorta ve vergi masrafları da ev sahibine ait olacak. Açık artırma ile satılacak olan evlerde yaşamak için tadilatın yapılması, tadilatın sonlandırılmasının ardından ise evin oturulabilir hale geldiğinin resimlerle kanıtlanması istenecek. Yürütülen kampanya ile evlerin yıkılarak arsaların boş kalması yerine tadilattan geçirilerek korunması amaçlanıyor.

Açık artırmada evi alan kişilerin en geç 30 gün içerisinde yenileme çalışmalarına başlanılması, 180 günde tamamlanması ve bu sürenin ardından 15 gün içinde de yetkililere resimleri ulaştırırarak evi oturulabilir hale getirmeniz istenilen şartlar arasında bulunurken yine tadilatı yapan kişiler evlerde kendileri ikamet etmekle yükümlü tutuluyor.

Emlak Haberleri Haberleri