Amerika'da konut fiyatları son 4 aydır düşüşte

ABD'de konut fiyatları düşüş serisini 4. aya taşımış oldu. Yükselen enflasyon oranları nedeni ile FED tarafından başlatılan parasal sıkılaşma inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş Amerika'da da kendisini hissettirmişti. Pandemi sonrasında ise enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişi gerekçe göstererek pek çok ülkede merkez bankaları faiz artırımı yapmaya başlarken bu ülkelerden biri de Amerika olarak öne çıkmıştı. 

ABD Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımları ile para muslukları kapatılırken son derece agresif bir şekilde yapılan faiz artırımı en çok konut ve inşaat sektörünü etkilemişti. Amerika'da konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş konuta olan talebi azaltırken bu da ev fiyatlarında düşüşü getirdi. 

AMERİKA'DA KONUT FİYATLARI DÜŞÜŞTE! 

ABD'de konut fiyatlarında son 3 aydır yaşanan düşüş son resmi rakamların açıklanması ile beraber düşüşünü 4.aya taşımış oldu. S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından piyasa tarafından merakla beklenen Ekim ayı verileri açıklandı. 20 kentte elde edilen veriler üzerinden yayımlanan rapora göre Amerika'da konut fiyatları Ekim ayında yüzde 0,5 oranında düşüş gösterdi. 

Söz konusu endeks geçen ayda yüzde 1,3 oranında düşüş göstermişti. Piyasanın beklentisi ise Ekim ayında düşüşün yüzde 1,1 olacağı yönündeydi. Düşüş oranı hız kesmesine rağmen devam ederken ABD'de konut fiyatları 4. ayda da düşüşüne devam etmiş oldu. Ulusal konut fiyat endeksi rakamı ise yıllık bazda yüzde 8,6 oranında artış göstererek Ekim 2020 senesinden bu yana en zayıf yükselişini gerçekleştirmiş oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri