Ankapark İçin Başkan Mansur Yavaş İhtar Çekti! 750 Milyon Dolara Yapılan Dev Park Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Alınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha önce yapmış olduğu açıklamasında maliyetini 750 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark projesi hakkında yeni bir karar aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha önce yapmış olduğu açıklamasında maliyetini 750 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark projesi hakkında yeni bir karar aldı. Melih Gökçek döneminde yapılan ve büyük umutlarla hayata geçirilen proje Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinden yer alan AOÇ Hayvanat Bahçesi yerine yapılması nedeni ile de tartışma yaratmıştı.

Türkiye'nin en büyük tematik parkı olarak tasarlanan Ankapark ne yazık ki bir türlü tam kapasite ile hizmete alınamadı.



Uzun süre ihaleye çıkmasına rağmen talibi çıkmayan, son ihalede ise 2018 senesinde 5. defa yapılan ihalesinde talibi çıkan Ankapark uzun süre boş kalması nedeni ile büyük hasar görmüştü.



İHALEYİ KAZANAN FİRMA KİRASINI ÖDEYEMEDİ, BAŞKAN YAVAŞ İHTARNAME ÇEKTİ!



İhaleyi kazanan firmanın sadece 7 ay işletebildiği ve sonrasında kapatılan Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş işletme hakkını kazanan özel şirkete ihtarname çekti. Belediyeye toplam 26 milyon 400 bin liralık kira borcu olduğu belirtilen Ankapark için ihtarname çekildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi kazanan firma arasında imzlanan sözleşme gereği kira sözleşmesinin feshi için 90 gün öncesinde çekilmesi gereken ihtarname için ilk adım atıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi kira alacağını tahsil edemediği gerekçesi ile ihtarname yolladı.



ANKAPARK KAPATILACAK MI, SON DURUM NE?



Belediye tarafından çekilen ihtarname de parkın 30 gün içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi istendi. Parkın teslim işlemlerinin gerçekleştirilmesinden sonra Ankapark için nihai karar sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaşlara sorularak alınacak.



Konu hakkında Ankaralılar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından anket ve referandum benzeri bir çalışma yapılarak son kararın alınması bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri