Ankapark'ta Şimdi De Kira Krizi Çıktı! Ankara Büyükşehir Belediyesi Çılgın Projeden Hiç Kira Almamış

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Ankapark projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Ankapark projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eski Başkan Melih Gökçek tarafından çılgın proje olarak lanse edilen Ankapark'ta ilk önce işletme krizi yaşanmış, ardından parkın işletmesini alan firma tarafından sorunlar yaşanmış, park kapatılarak atıl konuma alınmıştı.

Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği ve Hayvanat Bahçesi bulunan alana büyük gelir beklentisi ile yapılan Ankapark ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.



Bir türlü istenilen performansın ve yatırım gelirinin elde edilemediği park alanı hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni açıklamalarda bulundu.



ANKARA BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: ANKAPARK BUGÜNE KADAR HİÇ KİRA ÖDEMEDİ!



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara Büyküşehir Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Sık sık eski rakibi Melih Gökçek ile arasında tartışma konusu yaratan Ankapark projesi hakkında da açıklamalarda bulunan “İhale şartnamesinde, ‘Tesis kapatılırsa, işletme belediyeye geçer’ dedi. İşletmeci şirket bize sürekli dilekçe veriyor, ‘Kapatmadık, tadilat yapıyoruz’ diye. Mahkemeden tespit talep ettik iki ay önce. Acil müdahale etmemiz gereken bir şey varsa, sürenin dolmasını beklemeden tesise gireceğiz” dedi.



KİRA SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA MÜDAHALE EDİLECEK!



Başkan Yavaş tarafından 750 milyon dolar maliyeti olduğu belirtilen Ankapark projesi kira sözleşmesi maddelerini incelediklerini belirten Başkan Yavaş sözleşme maddesine göre kira ödenmediği takdirde 90 günlük süre verildiğini belirterek konu hakkındaki yasal prosedürler çerçevesinde hareket ederek Ankaralıların haklarını koruyacaklarını söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri