Ankara Altındağ Belediyesi Kat Karşılığı Konut İnşaatı İşi İçin İhale Yapıyor

Ankara Altındağ belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre kat karşılığında inşaat yaptırılacağı bildirildi. İhale ile verilecek olan kat karşılığı inşaat işi hakkında tüm detaylar kamuoyuna duyuruldu.

Belediyeler tarafından zaman zaman kat karşılığı inşaat yaptırılmasına dair resmi ilanlar yayınlanıyor.

Bu ilanlar ile gerçekleştirilen ihalelere katılan kişiler belediyelerin mülkiyetinde bulunan imarlı arsalar üzerinde inşaat işini alarak bunun karşılığında belirli sayıda bağımsız bölümü kendi mülkiyetleri haline getirebiliyorlar.

KAT KARŞILIĞI KONUT İNŞAATI İŞİ

Ankara Altındağ Belediyesi de resmi bir ilan yayınlayarak kat karşılığı inşaat işi yaptırılacağını açıkladı. Bu ilan ile yapılacak olan ihaleye dair tüm detaylar kamuoyuna açıklandı.

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre Altındağ ilçesi Haccettepe Mahallesi'nde bulunan ve belediye mülkiyetinde olan arsa üzerinde kat karşılığı konut imşaatı işi yaptırılacak.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre Altındağ Belediyesi kat karşılığı konut inşaatı işi için ihale gerçekleştirecek. İhalenın kapalı teklif usulü yapılacağı bildirildi.

Üzerinde konut inşaatı yaptırılacak olan arsanın büyüklüğünün 3.722 metrekare olduğu bildirildi. Brüt ünşaat alanının ise 15.808 metrekare olduğu açıklandı. Konut inşaatı yapılacak olan arsa ihale ile kat karşılığı verilecek.

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI

Ankara Altındağ Belediyesi 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü ilgili ihaleyi yapacak. İhale belediye encümenince gerçekleştirilecek. Belediye bu ihalenin muhammen bedelini 50 milyon 91 bin 663 TL olarak belirledi.

İhaleye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler tekliflerini sunabilmek için ihale şartnamesini almak zorunda olacaklar. Bu ihalenin şartnamesi 1.500 TL karşılığında Ankara Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden satın alınabilecek.

İhaleye katılıp kat karşılığı konut inşaatı işini almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihale teklifi vermeden önce geçici teminat bedelini Altındağ Belediyesi'nin veznesine yatırıp makbuzunu ihale dosyasına ekleyecekler.

İhaleyi kazanan gerçek veya tüzel kişiye konut inşaatı işi için arsanın yer teslimi yapılacak. Ardından konut inşaatı başlanacak. Belirlenen sürede inşaatın tamamlanmasının ardından yine belirlenen sayıda konut inşaatı yüklenen firmanın olacak.

Kalan konutlar ise Ankara Altındağ Belediyesi'nin mülkiyetine geçecek şekilde tapuda gerekli işlemler yapılacak. Bu konutlara dair tasarruf ise tamamen Ankara Altındağ Belediyesi'ne ait olacak. Belediye encümeninin kararı ile bu konutlar satışa çıkarılabileceği gibi kiralama yoluyla da gelir elde etme yolu da tercih edilebilecek.

Emlak Haberleri Haberleri