Ankara, Eksişehir, Manisa ve Zonguldak İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Ankara ve Eskişehir illerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Manisa ve Zonguldak illerinde ise TEDAŞ tarafından acele kamulaştırma yapılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Ankara ve Eskişehir illerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Manisa ve Zonguldak illerinde ise TEDAŞ tarafından acele kamulaştırma yapılmasına karar verildi. Resmi Gazete ile yayımlanan 2 Aralık 2020 tarihli acele kamulaştırma kararları haberimizde...

2 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında 4 ilimiz için acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi. Aralarında Ankara, Eskişehir, Zonguldak ve Manisa'nın yer aldığı 4 ilde yürütülen projelerin hızlandırılması amacı ile acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi.



Ankara ve Eskişehir illerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gürsöğüt Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Yapım işlemleri nedeni ile, Manisa ve Zonguldak illerinde ise 4 proje için TEDAŞ tarafından acele kamulaştırma kararı alındı.



Gürsöğüt Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Yapımı Amacıyla, Ankara ve Eskişehir İllerinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3240)



Karar Sayısı 3240



Gürsöğüt Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Yapımı amacıyla, Ankara ve Eskişehir illerinde yer alan ve ekli listede bulundukları yer ile ada parsel numaraları belirtilen taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı kamulaştırma kanununun 27 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.



Recep Tayyip Erdoğan



Cumhurbaşkanı





Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergâhları Gösterilen Enerji Nakil Hatlarının Yapımı Amacıyla Söz Konusu Güzergâhlara İsabet Eden Bazın Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3241)



Karar Sayısı: 3241



Ekli liste ile haritalarda kamulaştırma bilgileri ve güzergahları gösterilen enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla söz konusu güzergahlara isabet eden taşınmazlarda pilon ve trafo yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü TEDAŞ tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.







Verilen karar kapsamında TEDAŞ tarafından belirtilen alanlarda 873,94 metrekarelik bir alanda istimlak çalışması yapılırken 122 bin 633 metrekarelik bir alanda ise irtifak hakkı tesis edilmek sureti ile kamulaştırma işlemi gerçekleştirilecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri