Ankara Etimesgut Belediyesi'nden Kira İndirimi Müjdesi Geldi!

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından belediye mülkiyetinde olan iş yerlerinde pandemi nedeniyle esnaflara kira indirimleri yapılmasına yönelik karar alındı.

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından belediye mülkiyetinde olan iş yerlerinde pandemi nedeniyle esnaflara kira indirimleri yapılmasına yönelik karar alındı. İş yerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan işletmelerden de kira alınmayacağı bildirildi.

Türkiye'de pandemi nedeniyle esnafların zor günler geçirmesi üzerine çok sayıda belediye çeşitli imkanlar sunarak kiracılara destek olmaya başladı. Belediyelerden son günlerde kira indirimi müjdeleri teker teker gelmeye devam ediyor. En son müjdeli haberi ise Ankara Etimesgut Belediyesi verdi.



ESNAFA KİRA İNDİRİMİ MÜJDESİ!



Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2021 yılının ilk belediye meclisi toplantısında esnafların kiralarına destek olmalarına yönelik yeni bir karara imza attıklarını duyurdu. Kiracıların faaliyet durumuna göre bazı kiracılardan kira alınmayacağını ve bazılarına da kira indirimi yapılacağını duyuran Başkan Demirel, “Pandemi nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan belediyemize ait mülklerde kiracı olan esnaflarımızdan kira alınmayacak ve sözleşmeleri de uzatılacak. Sadece paket servis yaparak ayakta kalmaya çalışan restoran, lokanta, kafe ve bunun gibi kiracılarımıza da yüzde 90 kira indirimi yapılacak.” dedi.



Kira indirimlerine yönelik açıklamalarına devam eden Başkan Enver Demirel, “Yine belediyemize ait mülklerde kiracı olan düğün salonu işletmelerine yüzde 90 kira indirimi, belediye oteli işletmecisine yüzde 60 kira indirimi, meşrubat büfesi ve çiçek büfesi işletmecilerine yüzde 40 kira indirimi uygulanacaktır.” ifadelerini kullandı.



İNDİRİMLER KISITLAMALAR KALkANA KADAR DEVAM EDECEK!



Öte yandan alınan kira indirimi kararları pandemi süresince uygulanmaya devam edeceği bildirildi. Kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra kiralarla alakalı yeni bir düzenleme yapılacak.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri